Chefi-bucătari veniți din toată lumea, impresionați de bucatele tradiționale de la Sibiu

Ultima actualizare: 19-11-2019 10:53

Meniul tradițional de nuntă din zona Sibiului, a cucerit peste 200 de chefi-bucătari veniți din 30 de țări în România.

Ei au fost impresionați și de voia bună, de distracție și nu le-a fost teamă nici să încingă o horă. Iar nunta a respectat toate tradițiile din zonă.

Evenimentul face parte din programul Sibiu - Regiune Gastronomică 2019 și are porțile deschise inclusiv mâine.

S-a încins o petrecere pe cinste la căminul cultural din Sadu. Sătenii au încercat să-şi impresioneze oaspeţii cu bucate alese, dar şi cu tradiţiile vechi de sute de ani. Nunta, deşi regizată, i-a impresionat pe chefi.

Iar ca totul să fie perfect în farfurii, 10 socăcițe pricepute, cum li se spune bucătăreselor, s-au pus pe treabă. Supă de găină, friptura, dar şi prăjiturile, au fost foarte apreciate de nuntaşi.

Nela Foficaș, bucătăreasă: „Bucătăreasa porneşte toate cele, pune la oale, ce trebuie, o femeie taie patrunjel, una lucră, una bea".

Gospodarii din Sadu au pregătit şi brânza proaspătă şi un ceaun uriaş cu tocăniţă de oaie, mămăliga şi un balmoş.

Specialiştii în gastronomie spun că aceste bucătărese talentate pot da oricând lecţii chefilor, cu aceste produse simple şi gustoase gatite pentru o nuntă.

Valentin Ivan, primar comună Sadu: „Este lăudabil că se transmite încă din generaţie în generaţie acesta îndeletnicire şi nu putem decât să fim mândri de ele şi să ne bucurăm că duc acesta tradiţie mai departe."

Mai sunt încă 2 zile din festival culinar internaţional dedicat meniului de nuntă, pentru cine e curios să încerce aceste preparate tradiţionale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO