Oameni şi animale, ucişi pe "şoselele morţii" din România. "Zilnic avem evenimente"


Ultimul update: Luni 18 Noiembrie 2019 17:54
Data publicarii: Luni 18 Noiembrie 2019 17:54
Categorie: Stiri Diverse

Cazurile de sălbăticiuni care mor, izbite de maşini pe şosele, sunt tot mai dese.

Numai luni, pe marginea Drumului European 60, în Mureş au fost găsiţi fără viaţă un pui de urs şi un mistreţ de 300 de kilograme.

Animalele au fost găsite pe un câmp, la marginea localităţii Gălești din Mureş. După o primă examinare, puiul de urs a murit acum câteva zile, iar mistreţul luni; ambii au fost izbiţi de maşini.

Muică Pompei, director AJVPS Mureş: "Zilnic avem evenimente în special cu urşi.E un pui mascul de un an. Puiul de urs a fost aruncat peste parapet iar mistreţul cred că a avut puterea de a sări peste parapet şi s-a târât până aici."

Szekely Istvan, medic veterinar: "Este pui de urs mort de cel puţin 4 zile. S-a a mai găsit în urmă şi ceva … în parcare tot un pui de urs de mărimea asta în parcare tot lovit de maşină."

La faţa locului au venit poliţişti, vânători şi reprezentanţi ai gărzii de mediu şi ai agenţiei de protecţie a mediului. Au ridicat leşurile şi le-au trimis la Direcţia Sanitar Veterinară Mureş, apoi au dezinfectat şoseaua.

Szekely Annamaria, comisar şef Garda de Mediu: "În ultima săptămână am avut un caz la Brâncoveneşti, un caz la Petelea şi respectivul de aici, există obligaţia declarării uciderii animalului."

Poliţiştii anchetează cele întâmplate, însă ultimele zile nu a fost anunţat niciun incident rutier în zonă. Pe Valea Târnavei, în această perioadă se petrec frecvenmt astfel de accidente, căci şoseaua este chiar pe traseul animalelor dinspre câmpuri către pădure.

VIDEO PROTVPLUS.RO