Cele mai rapide moduri de a trece de cozile din aeroport. Trucurile care te ajută să economisești timp

Cozi in aeroport
Shutterstock

Descoperă cele mai bune metode pentru a evita cozile lungi din aeroport. Află detalii importante despre trucurile care te pot ajuta să economisești timp și să scapi de tot stresul acumulat din cauza orelor de așteptare.  

Cum să treci rapid de cozile din aeroport

Iată câteva sfaturi importante pentru a scăpa de cozile uriașe din aeroporturi:

Check-in online

De obicei, multe companii aeriene vă permit să vă faceți check-in-ul cu până la 24 de ore înainte de zbor, dacă sunteți eligibil. Înregistrarea online nu vă va ajuta să evitați cozile de securitate, dar puteți sări peste ghișeul de bilete.

Asigurați-vă că aveți biletele imprimate sau o copie digitală înainte de a pleca spre aeroport. Unele companii aeriene oferă aplicații mobile care facilitează check-in-ul, furnizează actualizări privind starea zborului și vă permit să accesați cartea de îmbarcare direct de pe telefon.

În plus, în timpul check-in-ului online, s-ar putea să puteți selecta locul preferat - fie că preferați un loc pe mijloc pentru mai mult spațiu pentru picioare sau un loc lângă fereastră pentru a admira peisajele.

Renunță la bagajul de cală

Dacă ai tendința de a împacheta întotdeauna prea multe lucruri, acest sfat ar putea să te streseze. Cu toate acestea, alegerea unui bagaj de mână în locul unui bagaj de cală ar putea să te ajute să economisești timp.

În primul rând, poți sări peste coada de la ghișeul de verificare a bagajului înainte de îmbarcarea în avion. În al doilea rând, nu va trebui să aștepți la zona de preluare a bagajelor după aterizare. În plus, poți evita riscul ca bagajul de cală să fie întârziat sau pierdut în tranzit.

Dacă alegi să călătorești doar cu bagajul de mână, ar trebui să iei în considerare împachetarea hainelor pe care le poți combina ușor. Asigură-te doar că bagajul tău de mână respectă restricțiile de greutate și dimensiune ale companiei aeriene tale. Dacă ai nevoie de mai mult spațiu, află că unele companii aeriene îți permit să aduci un element personal suplimentar, cum ar fi o poșetă mică sau o geantă pentru laptop.

Evită orele de vârf

Vara aduce cu sine multe zile în care oamenii călătoresc mult. Unele dintre cele mai aglomerate zile de călătorie ale anului pot fi cele din jurul sărbătorilor de toamnă și iarnă. Dacă vrei să eviți cozile de la aeroport, încearcă să eviți orele în care este cea mai mare aglomerație. De exemplu, un purtător de cuvânt al aeroportului Leeds Bradford din Yorkshire a declarant că cele mai lungi cozi de securitate au fost semnalate în timpul orelor de vârf, de la 4:00 la 8:00 și de la 13:00 la 16:00, conform Nerdwallet.com.

Alege aeroporturile mai mici

Unele aeroporturi, în special cele mari care sunt puncte de conexiune importante, sunt cunoscute pentru cozile mai lungi la securitate. Totuși, dacă vei călători într-un oraș mare, este posibil să ai alte opțiuni pentru a evita cozile lungi și mulțimea. Multe orașe mari au mai multe aeroporturi. Aterizarea sau decolarea de pe un aeroport mai mic, mai puțin centralizat, ar putea să te ajute să eviți cozile interminabile.

Obține un card premium

Multe companii aeriene oferă carduri premium care pot ajuta călătorii să treacă mai repede la aeroport oferind beneficii precum îmbarcare cu prioritate, zone speciale de securitate la unele aeroporturi și bagaje gratuite verificate.

În cele mai multe cazuri, poți obține un card premium prin programe de puncte sau prin utilizarea cardurilor de credit ale companiilor aeriene. Și în unele cazuri, pachetele premium pot fi achiziționate direct de la compania aeriană.

Ce este serviciul fast track

Serviciul Fast Track International este disponibil deținătorilor de carduri Visa Platinum, Visa Signature și Visa Infinite, până la 30 septembrie 2024, pe zborurile internaționale și interne în aeroporturile din Austria, Belgia, Republica Cipru, Franța, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Spania și Turcia. Acest serviciu te ajută să parcurgi formalitățile aeroportuare în regim accelerat și fără cozi, conform celor de la Visa.ro.

Codul QR, care vă permite să treceți fără rând, poate fi generat în prealabil, cu cel mult 24 de ore înainte de plecare. Acesta poate fi activat doar în ziua plecării.

De asemenea, serviciuș este disponibil și pentru deținătorii cardurilor premium Mastercard Platinum și Mastercard World Elite. În prezent, acest serviciu este disponibil în Europa și Asia, în toate aeroporturile participante. Condițiile sunt diferite pentru diferite aeroporturi şi sunt stipulate în aplicație și pe site.

Oferta este disponibilă în Europa și Asia, în special în: Spania, Marea Britanie, Franța, Italia, Germania, Belgia, Polonia, Letonia, Lituania, Estonia, Turcia, Cipru, China continentală, Thailanda, Malaysia, Vietnam. O listă mai detaliată a aeroporturilor din aceste țări poate fi accesată aici.

Cu cât timp înainte de zbor să ajungi la aeroport

Atunci când ai pregătită o călătorie cu avionul, este foarte important să ajungi în timp util la aeroport, pentru a nu te confrunta cu stres în plus. Tipul zborului joacă un rol important în determinarea timpului pe care ar trebui să-l alocați pentru sosirea la aeroport. De exemplu, pentru un zbor intern, se recomandă sosirea cu două ore înainte de plecare, în timp ce pentru un zbor internațional, acest interval crește la trei ore.

Modalitatea de check-in poate influența și ea timpul necesar la aeroport: dacă ați făcut check-in online și nu aveți bagaje de cală, sosirea cu doar o oră (în cazul zborurilor interne) sau două ore (pentru cele internaționale) înainte de decolare ar putea fi suficientă. În schimb, dacă optați pentru check-in la aeroport, este recomandat să ajungeți cu 2-3 ore mai devreme.

Perioada anului poate determina și ea gradul de aglomerație de la aeroport. În timpul sezonului de vârf, cum ar fi lunile de vară și perioada din jurul sărbătorilor, aeroporturile pot fi extrem de aglomerate, de aceea ar fi necesar să ajungeți cu mult timp înainte. În afara sezonului de vârf, aeroporturile sunt mai puțin aglomerate.

Tipul de aeroport la care ajungeți poate afecta și timpul necesar pe care îl aveți la dispoziție. Aeroporturile mari, sunt adesea dotate cu proceduri de securitate mai complexe și pot necesita mai mult timp pentru a le traversa, în timp ce aeroporturile mici sunt mai ușor de navigat și pot implica mai puțin timp de așteptare.

Articol recomandat de sport.ro
”Scandalos!” Kosovarii au ”explodat” după ce au văzut ce scrie în raportul meciului România - Kosovo
”Scandalos!” Kosovarii au ”explodat” după ce au văzut ce scrie în raportul meciului România - Kosovo
Citește și...
Cum au decurs primele ore de liberă circulație după intrarea în spațiul Schengen. Care sunt pricipalele modificări
Cum au decurs primele ore de liberă circulație după intrarea în spațiul Schengen. Care sunt pricipalele modificări

Suntem deja de 9 ore în spațiul Schengen iar pe cel mai mare aeroport al tarii, Henri Coandă din Otopeni, mii de oameni s-au bucurat de libera circulație călătorind către destinații europene fără să le mai fie verificate documentele de identitate.

 

A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO
A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO

A fost inaugurat terminalul T4 al Aeroportului Iaşi, vineri, cel mai modern din România.  

Se construiește primul aeroport privat din România. Cum va arăta. VIDEO
Se construiește primul aeroport privat din România. Cum va arăta. VIDEO

România va avea primul aeroport privat. Fostul aerodrom militar Alexeni, din județul Ialomița, va fi transformat printr-o investiție de 400 de milioane de euro.

Aeroportul din România cu cea mai scumpă parcare: e dublă față de Otopeni. Care sunt tarifele la celelalte aeroporturi
Aeroportul din România cu cea mai scumpă parcare: e dublă față de Otopeni. Care sunt tarifele la celelalte aeroporturi

Aeroportul din Iași are cea mai scumpă parcare din țară, instituția încasând după modernizare tarife mai mari chiar și decât cele practicate de cel mai mare aeroport din România, cel de la Otopeni-București.

Pățania unui român care a fost arestat pe un aeroport din Italia, înainte de a se îmbarca în avion. Descoperirea polițiștilor
Pățania unui român care a fost arestat pe un aeroport din Italia, înainte de a se îmbarca în avion. Descoperirea polițiștilor

Autoritățile italiene au capturat un român de 34 de ani pe aeroportul din Verona, în timp ce acesta încerca să se îmbarce pe un zbor către Chișinău, Republica Moldova.

Recomandări
Cum arată platforma gigant Barents, care va fora sondele de gaze din Marea Neagră. Este mai mare decât un teren de fotbal
Cum arată platforma gigant Barents, care va fora sondele de gaze din Marea Neagră. Este mai mare decât un teren de fotbal

S-a făcut următorul pas în proiectul Neptun Deep. Platforma gigant Barents, care va fora cele 10 sonde de exploatare în Marea Neagră, a ajuns în Portul Constanța după un voiaj de 18 zile, din Spania.  

EXCLUSIV. Reacția lui Marcel Ciolacu în scandalul zborurilor plătite de Nordis: „Nu am văzut până acum un astfel de document”
EXCLUSIV. Reacția lui Marcel Ciolacu în scandalul zborurilor plătite de Nordis: „Nu am văzut până acum un astfel de document”

Cu șase zile până la primul tur al alegerilor prezidențiale, este din nou scandal pe scena politică. Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, președinta USR, Elena Lasconi, și Mircea Geoană îi cer demisia premierului Marcel Ciolacu.

1000 de zile de război în Ucraina, în cifre. Orașe distruse, familii îndurerate și o țară transformată
1000 de zile de război în Ucraina, în cifre. Orașe distruse, familii îndurerate și o țară transformată

19 noiembrie 2024 marchează cea de-a 1000-a zi a invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, o piatră de hotar devastatoare care a remodelat națiunea și a trecut de punctul fără întoarcere.