Cel mai mare ou de Paște din lume se află în România. E mai înalt decât o casă
Un ou încondeiat uriaş amplasat în centrul municipiului Suceava în 2009 a fost omologat în același an de World Records Academy ca fiind cel mai mare ou tradiţional din lume.
Oul gigantic a fost sfinţit la acea vreme de un sobor de preoţi, în frunte cu arhiepiscopul Sucevei şi Radautilor.
Arhiepiscopul Sucevei şi Radautilor de atunci, ÎPS Pimen, care a oficiat slujba religioasă, a arătat că oul încondeiat uriaş este “o lucrare de artă” şi a vorbit despre nevoia omului de frumos, subliniind că nicăieri nu se încondeiază mai frumos ouăle de Paşte decât în Bucovina.
Alegeri 2024
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
Câteva luni mai târziu, Primăria Suceava a decis să mute oul din centrul oraşului în zona Cetăţeii de Scaun a domnitorului Ştefan cel Mare, unde se află şi în ziua de astăzi, potrivit Adevărul.
Acest ou, cu o înălţime de 7,25 metri, diametru de 4,6 metri şi o greutate de 1,8 tone a fost omologat şi înregistrat de World Record Academy ca cel mai mare ou tradiţional de Paşti din lume.
Un reprezentant al World Record Academy a înmânat primarului Ion Lungu o diplomă prin care se certifică înregistrarea acestui record.