Cel mai mare mamifer carnivor care a trăit vreodată pe Pământ, descoperit în Kenya
Un leu, însă de şapte ori mai mare: dinţi şi fragmente de os vechi de 23 de milioane de ani descoperite în Kenya au condus la identificarea unuia dintre cele mai mari mamifere carnivore care a populat Pământul, relatează AFP.
Animalul înfricoşător, numit "Simbakubwa kutokaafrika" (pentru marele leu african), cântărea circa 1.500 de kilograme şi era capabil să atace animale de dimensiunea elefanţilor şi a hipopotamilor.
"Datorită dinţilor săi masivi, Simbakubwa a fost un hipercarnivor", a declarat Matthew Borths de la Universitatea Duke, autorul principal al studiului publicat joi in Journal of Vertebrate Paleontology.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Rămăşiţele animalului - o bucată de maxilar inferior cu un canin, un premolar şi un molar, precum şi alţi dinţi şi câteva oase - au fost descoperite în urmă cu zeci de ani însă au fost atribuite unei specii mai mici, Hyainailouros napakensis. Ele au fost expuse la Muzeul Naţional din Nairobi.
Potrivit cercetătorilor, "animalul a murit relativ tânăr. Cu toate acestea, maxilarul său este mult mai mare decât cel al unui leu adult. Cu caninii, el putea să sfâşie carnea, în timp ce molarii îi permiteau să rupă oasele", se arată într-un comunicat.
Researchers discover ancient giant 'lion' in Kenya.
The Simbakubwa kutokaafrika roamed the Kenyan savannah more than 20 million years ago and likely weighed up to 1,500 kgshttps://t.co/cfHf0wwJup pic.twitter.com/ez3hxPpwEH
— AFP news agency (@AFP) April 18, 2019
Simbakubwa a trăit în urmă cu circa 23 milioane de ani, la începutul Miocenului. Însă condiţiile care să permită existenţa unor animale de aceste dimensiuni par să fi persistat milioane de ani, precizează cercetătorii.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!