Peste 400 de oameni s-au adunat la cel mai mare bal caritabil din Moldova, organizat la Iași, după doi ani de pauză din cauza pandemiei.

Cei prezenți au licitat pentru creațiile expuse și au făcut donații. Cu banii colectați vor fi ajutați copii sărmani din județele Moldovei.

Artiști din toată țara și-au scos la licitație operele special create pentru acest eveniment. Printre ei, și Ovidiu Cloșca.

Ovidiu Cloșca, artist: „Mi se pare o chestie extraordinară să faci ceva bine în jurul tău, să focalizezi și să centrezi niște forțe care, ulterior, să facă bine și, mai ales, copiilor”.

A fost scoasă la licitație și lucrarea "Going up", a lui Daniel Rădulescu. Artistul, ale cărui lucrări se vând în toată lumea, este numit și Omul de Oțel.

Balul caritabil, prezentat pentru a 9-a oară de Pavel Bartoș

Daniel Rădulescu, sculptor: „Este o combinație de tehnologie de sudură, practic, nu este turnată, e lucrată manual, făcând-o imposibil de replicat, chiar și pentru mine. Reprezintă omul care își găsește, care încearcă să își caute toate gândurile, tot psihicul, de aici toate mâinile care apucă treptele și urcă o treaptă mai sus”.

Balul caritabil de la Iași a fost prezentat, pentru al 9-a an, de actorul Pavel Bartoș.

Pavel Bartoș, prezentator TV: „Nu e ușor să faci oamenii să scoată, cum să zic eu, să fie darnici, ca să nu spunem atfel. Ei au venit ghidați să ajute, dincolo de frumosul acestui eveniment”.

Adelina Tîrnovanu, PR Fundația Bethany:Urmărim să venim în sprijinul copiilor și tinerilor. Vorbim de programe terapeutice, pentru copii cu dizabilități sau abilități diferite, cum le numim noi, cât și de programe educaționale, de tip școală după școală”.

La licitația caritabilă s-au strâns aproape 140.000 de euro. În fiecare an, fundația îngrijește și educă peste 400 de copii din familii sărace.