Cel mai bun loc din România pentru iubitorii de parapantă. Zona permite o decolare perfectă
Cine dorește să își simtă pulsul are de unde alege. În multe locuri din țară se practică sporturi extreme și numărul amatorilor crește.
Abia așteaptă primăvara ca să se lanseze pe ape repezi ori în înaltul cerului. Ziua de 1 Mai e un bun prilej să se întâlnească și să-i molipsească și pe alții cu pasiunea lor.
Cei care iubesc zborul și-au dat întânire la Rimetea, în Alba. Vântul puternic i-a obligat să aștepte un moment prielnic, dar cu atât mai fericiți au fost când s-au desprins de pământ.
Radu, parapantist: „Poți să te miști în trei dimensiuni și să vezi din unghiuri pe care nimeni niciodată nu le-a mai văzut decît filmate”.
Ciprian lucrează în domeniul IT și își ia doza de acțiune zburând: „Zbor de mulți ani, mult în România, aici, la Rimetea, logistic e confortabil pentru noi, dar și în Făgăraș, în zona Bâlea, dar și în afara țării în Alpi, de obicei”.
Rimetea este unul din locurile favorite ale piloților de parapantă. Munții permit o decolare perfectă.
Incze, parapantist: „Fiind într-o vale stânca se încălzește și creează curenți de aer cald care ajută la zborul cu parapanta”.
Rafting pe apele reci și tumultoase ale râului Buzău
În altă parte a țării, zeci de oameni au ales raftingul pentru o zi de odihnă activă. Echipați cu costume de neopren și căști și-au lansat bărcile pe apele reci și tumultoase ale râului Buzău.
Mai precauți, unii au ales să plutească pe suprafața mai liniștită a lacului Siriu.
Diana Duțescu, turistă: „Am venit cu băiețelul de 4 ani pentru o tură de caiac, pentru prima dată atât pentru mine cât și pentru el”.
Ana Voican, organizator: „Bineînțeles după atât de multă mișcare de abia așteaptă un brunch cu mâncare savuroasă”.
La Sibiu, curajoșii au putut încerca schiul nautic. Sportul se numește wakeboarding și presupune acvaplanarea practicantului, tractat de o impresionantă instalație cu cabluri.
Zeci de curioși au testat placa și apa, chiar dacă temperaturile n-au fost chiar prietenoase.
Cirprian Forț, instructor wakeboarding: „Se învață super ușor, în 10 minute învățam plecarea de pe apă și de acolo depinde de tine cât vrei să crești sau dacă vrei să continui sau nu”.
Distracția are loc pe un lac transformat recent într-un complex modern de socializare și sport.