Ce trebuie să facem când ne oprește poliția. Totul despre procesele verbale
Avocatul Adrian Cuculis a explicat, luni, în emisiunea ”Vorbește lumea”, cum trebuie să acționeze șoferii atunci când sunt opriți de polițiștii rutieri, când primesc o amendă sau nu vor să semneze un proces verbal.
”În momentul în care suntem opriți, atât noi, cât și pasagerii din mașină, nu au dreptul să deschidă ușile, șoferul nu poate să caute altceva. Trebuie să stea cu mâinile pe volan și să aștepte sosirea polițistului”, a explicat avocatul.
Acesta a explicat că în cazul în care șoferul nu dorește să semneze procesul verbal de contravenție, îl va primi prin poștă acasă. De la momentul primirii acasă, șoferul are la dispoziție 15 zile pentru a-l contesta. Totodată, dacă de la momentul săvârșirii faptei trece mai mult de o lună, fapta în sine este prescrisă.
De asemenea, avocatul a spus că polițistul are dreptul de a conduce la secție un șofer care refuză să se legitimeze și chiar poate să-i imobilizeze autoturismul.
Despre testul cu alcooltest, dar și alte detalii aflați în video.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!