Ce înseamnă când visezi șerpi. Interpretarea unuia dintre cele mai frecvente vise, care ne rămân în minte după ce ne trezim

Vise cu serpi
Shutterstock

Visul în care apar șerpi poate avea semnificații puternice și adesea simbolice. Potrivit unui profesionist în interpretarea viselor, Third House Moon, șerpii se numără printre simbolurile universale ale viselor.  

Atunci când vorbim de animale care apar în visele oamenilor, șerpii se situează în top 3, fiind cele mai întâlnite animale în vise. Află ce semnificație au visele în care apar șerpi.

Ce înseamnă când visezi șerpi - în credința populară

În credința populară, șarpele în vis este simbol al răului și al tentației, a fricii ascunse dar și a grijii pe care o porți pentru ceva anume. Visul în care apar șerpi mai poate însemna trădare de la o persoană de la care nu te aștepți, sau că planurile tale nu se vor îndeplini, potrivit Portal-info.ro.

Ce înseamnă când visezi șerpi mulți

Atunci când visezi mai mulți șerpi înseamnă că în viața ta se află multe persoane toxice. Experții în vise sunt de părere că tot ce se întâmplă într-un vis în care apar șerpi trebuie luat în considerare, cum ar fi unde se află șarpele, ce face, specia, dar și câți șerpi sunt.

În principal, cu cât șarpele este mai mare sau cu cât sunt mai mulți șerpi, cu atât problema sau amenințarea pe care această persoană toxică o reprezintă. Mai exact, dacă în vis sunt mulți șerpi, înseamnă că te confrunți în realitate cu multe persoane toxice, de exemplu, un mediu de lucru toxic, conform Verywellmind.com.

Citește și
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Ce înseamnă când visezi șerpi negrii

Un șarpe negru într-un vis poate simboliza pericolul, frica și necunoscutul. Ar putea fi un semn de avertizare că în curând în viața ta va intra ceva periculos sau ar putea reprezenta o emoție reprimată sau o putere ascunsă în interiorul tău.

Alte variații de culori ale viselor cu șerpi pot simboliza lucruri diferite, așa că este important să acorzi atenție detaliilor visului. De exemplu, un șarpe alb poate fi interpretat ca un semn al vindecării și transformării.

Ce înseamnă când visezi șerpi în apă

Visul cu șerpi în apă poate indica faptul că ai emoții puternice sau conflicte interioare pe care le-ai reprimat. Apa, în general, este adesea asociată cu emoțiile și subconștientul, iar prezența șerpilor în apă ar putea semnifica faptul că aceste emoții încearcă să iasă la suprafață.

Ce înseamnă când visezi șerpi care te mușcă

Dacă visezi că te urmărește un șarpe, înseamnă că ești „urmărit” de ceva anume în viața ta de zi cu zi, cum ar fi o problemă nerezolvată sau o povară emoțională. În mod alternativ, ar putea reprezenta o frică sau o nesiguranță care te împiedică să iei o decizie necesară sau să mergi înainte.Dacă șarpele te mușcă efectiv în vis, acest lucru ar putea simboliza un sentiment de vulnerabilitate sau neputință. De asemenea, ar putea indica sentimente de trădare, vinovăție, rușine sau regret legate de ceva ce s-a întâmplat în viața ta.

Semnificația viselor cu șerpi în diferite culturi

Semnificația viselor cu șerpi este întotdeauna specifică situației și depinde în mare măsură de interpretarea visătorului, la fel de mult ca orice altă interpretare. Totuși, ajută să știm cum au fost interpretate astfel de vise de-a lungul istoriei. De exemplu, șarpele joacă multe roluri în vise, și nu toate sunt negative.

Una dintre primele studii ale viselor, Oneirocritica de Artemidoros, listează mai multe interpretări posibile - de la femeile care au visat șerpi înainte de a da naștere și au născut fii care erau oratori (din cauza limbii bifurcate a șarpelui), hoți (pentru că un șarpe nu se deplasează niciodată în linii drepte), preoți (pentru că șerpii sunt sacri zeilor) și multe altele, potrivit Dreams.co.uk.com.

La fel se întâmplă în multe texte despre interpretarea viselor. Carl Jung, de exemplu, credea că șerpii erau "diavoli chtonici" (spirite ale lumii subterane), dar și că „șarpele este un adversar și un simbol al dușmăniei, sau un pod înțelept care leagă dreapta și stânga prin dorință, atât de necesar vieții noastre".

În vise, șerpii pot fi creaturi primordiale și sexuale, dar și opresori. Ei pot, în cazul șerpilor veninoși, reprezenta moartea prin furtună. De asemenea, pot însemna renaștere prin schimbarea pielii sau pot avea legătură cu probleme de sănătate și probleme spirituale. Conform lui Freud, aceștia ar putea reprezenta chiar falusul. Cu toate acestea, este interesant cum astfel de semnificații au relevanță în unele zone și se diferențiază în altele în cadrul religiilor.

Conform interpretului islamic de vise Ibn Sirin, a vedea pământul plin de șerpi poate indica o recoltă bogată. Pe de altă parte, un vis similar pentru un evreu ar putea fi un semn că o persoană este înconjurată de dușmani. Dacă un hindus visează că ucide un șarpe, el poate anticipa nefericirea, în timp ce inversul ar putea fi valabil pentru un membru al religiilor abrahamice.

Cum se interpretează științific visele

În general, interpretările psihologice legate de visele în care apar șerpi sugerează anxietate în legătură cu oameni din viața persoanei care visează. Mai clar, psihologii susțin că mintea încurajează o evaluare atentă a relațiilor, din frica de o persoană cu dorințe ascunse.

De asemenea, într-un vis, un șarpe mai poate reprezenta transformare, renaștere sau renunțarea la obiceiuri și credințe depășite. 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
Citește și...
Fenomen bizar într-o țară extrem de dezvoltată. Numărul locuinţelor neocupate a atins cifra record de 9 milioane
Fenomen bizar într-o țară extrem de dezvoltată. Numărul locuinţelor neocupate a atins cifra record de 9 milioane

Numărul locuinţelor vacante din Japonia a atins în 2023 o nouă cifră record de 9 milioane, cu 510.000 mai multe comparativ cu sondajul precedent din 2018, pe fondul creşterii deceselor în rândul proprietarilor vârstnici singuri. 

Spectacol la poalele Everestului. Violonistul Alexandru Tomescu a încântat drumeții cu melodiile sale. „A meritat”
Spectacol la poalele Everestului. Violonistul Alexandru Tomescu a încântat drumeții cu melodiile sale. „A meritat”

Violonistul Alexandru Tomescu a primit aplauze la poalele Everestului. Pornit în expediție, a vrut să încânte oamenii cu talentul lui în acordurile lui Ciprian Porumbescu și Bach.  

Românii se pregătesc să petreacă de 1 Mai. Trenurile și microbuzele spre mare sunt pline. „Ne lăsăm duși de val”
Românii se pregătesc să petreacă de 1 Mai. Trenurile și microbuzele spre mare sunt pline. „Ne lăsăm duși de val”

A fost agitație în Gara de Nord din Capitală. Trenurile au fost pline de tineri pregătiți să înceapă sezonul petrecerilor la malul mării.  

Recomandări
Prințul Paul, fals Cavaler de Malta, s-a revoltat în fața instanței. „A fost umilit în fața demnitarilor din toată Europa”
Prințul Paul, fals Cavaler de Malta, s-a revoltat în fața instanței. „A fost umilit în fața demnitarilor din toată Europa”

Urmărit internațional pentru o condamnare definitivă, prințul Paul al României s-a aratat revoltat în fața instanței din Malta.

Iohannis se pensionează din funcția de profesor. Postul pe care l-a ținut blocat 27 de ani, scos la concurs
Iohannis se pensionează din funcția de profesor. Postul pe care l-a ținut blocat 27 de ani, scos la concurs

Catedra de profesor de Fizică a preşedintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” a devenit vacantă şi poate fi ocupat de un titular.

Cauza surpării străzii din Slănic. Primele concluzii ale specialiștilor. Locatarii evacuați încă nu se pot întoarce acasă
Cauza surpării străzii din Slănic. Primele concluzii ale specialiștilor. Locatarii evacuați încă nu se pot întoarce acasă

Autoritățile din Prahova au prezentat, marți seară, concluziile cercetărilor făcute în cazul surpării de teren din orașul Slănic, care a dus la evacuarea a peste 40 de oameni.