Scandal în jurul unei cafenele cu "falşi panda". Ce erau de fapt animalele


Ultimul update: Miercuri 23 Octombrie 2019 20:30
Data publicarii: Miercuri 23 Octombrie 2019 20:30
Categorie: Stiri Diverse

O cafenea din China, ai cărei câini din rasa Chow-Chow au fost vopsiţi pentru a arăta ca puii de panda gigant, a devenit ţinta unor acuzaţii de rele tratamente aplicate animalelor, relatează miercuri The Independent.

Cafeneaua ''The Cute Pet Games Cafe'' din oraşul Chengdu, situat în provincia Sichuan, a fost deschisă luna trecută, iar la prima vedere pare să găzduiască nu mai puţin de şase pui de urşi panda, transmite Agerpres.

Însă, aceste animale sunt de fapt câini albi ale căror feţe, urechi şi picioare au fost vopsite în negru pentru a arăta ca nişte pui de panda.

O înregistrare video cu puii de câine, care se plimbă prin cafenea şi sunt mângâiaţi, a devenit virală pe platforma chineză de socializare Weibo.

„În local sunt şase câini Chow-Chow care au fost 'transformaţi' cu succes'', relatează Chengdu Business Daily.

„Clienţii localului preferă să le spună 'câini panda''', adaugă publicaţia chineză.

Cafeneaua ar oferi servicii de vopsire pentru proprietarii de câini, care doresc să îşi ''transforme'' animalele în panda, în schimbul a 1.500 de yuani.

Proprietarul cafenelei, identificat pe Weibo drept un bărbat pe nume Huang, susţine că vopseaua utilizată a fost importată din Japonia şi nu afectează animalele. El a spus că înregistrarea video, care a devenit virală, i-a adus un număr mai mare de clienţi.

Practica a atras, însă, numeroase critici, un medic veterinar declarând pentru Hongxing News că ar putea avea efecte grave asupra animalelor. ''Le poate deteriora blana şi pielea'', a declarat Li Daibing.

La începutul acestui an, organizatorii evenimentului ''Latitude Festival'' din comitatul britanic Suffolk au fost acuzaţi de ''cruzime împotriva animalelor'' pentru practica obişnuită în cadrul festivalului de vopsire a oilor în diferite culori, aminteşte Press Association.

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/practica-imorala-in-mai-multe-blocuri-anl-din-tara-ce-fac-chiriasii-pentru-un-ban-in-plus.html

Tags: caini, cafenea, panda,

Imagini rare în China. Un urs panda albinos, fotografiat într-o pădure de bambus
Nouă casă pentru un panda gigant, în vârstă de 20 de ani. Unde a ajuns Yuan Yuan
Motivul pentru care un panda uriaş refuză să se mişte. E păzit ca să nu cadă din copac
VIDEO PROTVPLUS.RO