Câte mesaje ajung să posteze copiii până la vârsta de 18 ani


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 09 Noiembrie 2018 08:54
Categorie: Stiri Diverse

Născuţi în era digitală, copiii de azi sunt prezenţi pe reţelele de socializare încă de la primele zile, prin intermediul părinţilor care postează poze cu ei.

Când cresc, îşi construiesc propria prezenţă online, iar aceasta e mult mai conturată decât ne-am aştepta.

Potrivit unui studiu britanic, până la 18 ani, copiii pot ajunge să posteze în jur de 70.000 de mesaje.

Iar asta înseamnă o cantitate uriaşă de informaţii despre care nu ştim exact cum sunt folosite.

Judith Blunden, directoare adjunctă a unei școli: "Mulți dintre elevii noștri se simt ca acasă pe internet. Îi considerăm nativi digital. Așa că școlile trebuie să lucreze serios prin curriculum, prin lecțîi, ca să se asigure că pot folosi internetul rapid și eficient, căci e un instrument minunat, dar în siguranță și apărându-și intimitatea."

În Marea Britanie, de cum întră la școală, cei mici sunt învățați despre pericolele internetului și cum să-l folosească în siguranță. Prin urmare, la 13 ani, sunt deja conștienți că nimic nu e gratis pe internet și că totul se plătește, de fapt, cu informațîi personale.

Elev: "De exemplu vreau să folosesc o aplicație. Nu-mi place că adună date despre mine, dar nici nu am alternativă."

Elev: "Oamenii nu citesc condițiile, dau click pe accept ca să termine mai repede. Și acolo pot fi lucruri ascunse, de care nu știm."

 Cu toate acestea, arată un raport oficial din Marea Britanie, copiii cu vârsta între 11 și 16 ani postează în medie de 26 de ori pe zi pe rețelele de socializare. Puse cap la cap, toate aceste informațîi creează un portret al vieții lor digitale.

Emma Birchley, corespondent Sky News: "Pentru că se colectează atât de multe date, există evident temerea că, atunci când copiii vor crește, vor fi expuși unui risc sporit de furt de identitate și fraudă. Dar raportul subliniază și că informațiile sensibile ar putea fi folosite în luarea unor decizii despre viața lor: dacă primesc un loc de muncă, o asigurare sau un credit."

Raportul calculează că până la 18 ani, unii copii ating 70.000 de postări pe rețelele de socializare. Însă implicațiile adevărate ale unei asemenea amprente online nu vor fi cunoscute probabil în întregime decât în viitor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Un băiat a murit după ce a primit o provocare pe WhatsApp. Ce face acum tatăl său
Cum a reușit o grupare de români să fraudeze cu 1,7 milioane de € statul francez
VIDEO PROTVPLUS.RO