Cât timp poți să lași pisica singură în casă. Opinia specialiștilor în îngrijirea animalelor de companie
Pisicile sunt animale independente, dar simt, totuși, nevoia interacțiunii umane. Iată cât timp poți lăsa pisica singură acasă, conform experților în comportamentul pisicilor.
Stăpânii de pisici știu cât de importantă este legătura cu prietenii lor necuvântători, dar vrând-nevrând trebuie să le lase singure în casă. O întrebare pe care și-o pune oricine este cât timp poate fi lăsată singură o pisică în casă.
Cât timp poți lăsa o pisică adultă singură acasă
Pisicile necesită mai puțină îngrijire decât câinii, deoarece nu depind de plimbări și pauze pentru necesități fiziologice, dar această independență nu înseamnă că nu simt nevoia de contact social. Pisicile pot să se plictisească și să fie stresate dacă sunt lăsate singure pentru prea mult timp.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„O pisică adultă poate, în general, să fie lăsată singură pentru 24 până la 48 de ore, cu condiția să aibă acces la hrană, apă și o litieră curată", spune Michael Thompson, DVM, medic veterinar specialist în comportamentul pisicilor la Pets Food Safety, citat de Reader’s Digest.
Fiecare pisică este diferită, iar unele pot simți mai mult stres decât altele când sunt lăsate singure, așa că dr. Thompson recomandă să aștepți cel puțin trei săptămâni înainte de a lăsa o pisică nou adoptată singură pentru perioade lungi de timp.
Riscurile lăsării pisicii singură pentru prea mult timp
Atunci când iei în considerare cât timp să lași o pisică singură, este esențial să iei în calcul riscurile pentru sănătatea fizică și mentală a acesteia, inclusiv vârsta. „Mental, pisicuțele sunt mai susceptibile la anxietate, frică și probleme de comportament datorită nivelurilor lor ridicate de activitate și a nevoii de stimulare", spune dr. Thompson.
Chiar dacă pisicile adulte dorm mult și sunt capabile să aibă grijă de ele în perioade mai lungi de timp, ele totuși au propriile preocupări. "Mental, ele ar putea experimenta plictiseală, singurătate și stres", spune el".
Acest lucru ar putea duce la probleme de comportament, cum ar fi anxietatea, depresia sau comportamentul distructiv. Din punct de vedere fizic, lipsa atenției poate duce la neglijarea eventualelor probleme de sănătate care ar putea apărea."
Sursa: StirilePROTV
Etichete: animale de companie, medic veterinar, pisica,
Dată publicare:
12-10-2023 15:29