Cardiologul prins în flagrant luând mită a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile
Renumitul chirurg din Brașov, prins în flagrant când lua mită 8 mii de lei de la rudele unei femei, pe care o operase la inimă, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.
Conducerea Spitalului județean reacționează la două zile după întâmplare și afirmă că acest caz este individual și nu carcterizeaza unitatea medicală. Doctorul a fost denunţat de un nepot al pacientei căreia îi ceruse bani. Iar anchetatorii au organizat un flagrant.
Nici la audieri, șeful departamentului de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Județean Brașov, nu a vrut să vorbească.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
„Clientul meu nu a dat nicun fel de declarații. Deloc. A păstrat dreptul la tăcere cu privire la acuzațiile aduse”, a declarat avocatul medicului.
Flagrantul a fost realizat la o clinică privată din Brașov, după ce denunțătorul le-a spus anchetatorilor că a plătit deja două mii de lei din cele 10 pretinse de chirurg, pentru întreaga echipă. Doctorul ar fi cerut ca restul banilor să-i fie aduși la prima consultație post operatorie, realizată în privat.
„A două tranșă s-a petrecut aseară. I-am oferit suma de bani, nu s-a uitat la ea, nici n-a numărat, nimic, și a băgat în buzunarul de la geacă. Mi-a explicat din nou că e pentru personalul pe care l-a folosit”, a explicat denunțătorul.
Banii erau însă marcați, iar în sala de așteptare se aflau anchetatorii, care au năvălit în cabinet.
„Ieri s-a reușit strângerea acestei sume și s-a organizat acest flagrant. Acuzația care se aduce domnului medic este luare de mită”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov.
Inițial, doctorul a pretins că suma reprezenta plata consultației.
„Consultațiile se încasează doar la recepție, în urma căruia pacientul sau pacienții primesc bonuri fiscal”, a spus managerul clinicii.
În ultimii doi ani, la Spitalul Județean Brașov s-au făcut investiții de peste 1 milion de euro, special pentru dotarea unei secții de chirurgie cardiovasculară, astfel încât pacienții din zonă să nu mai fie nevoiți să plece în alte județe pentru intervenții pe cord deschis.
Surse din spital spun că medicul, venit de la Târgu Mureș, avea un salariu de circa 35.000 de lei pe lună. Consiliul Județean Brașov a precizat, în plus, pentru Știrile ProTV, că a acordat, din bugetul propriu, stimulente financiare cu care managerii de spitale pot să recompenseze activitatea celor mai merituoşi angajaţi.