Cantități uriașe de alge au invadat plaja din Mangalia. Primăria a trimis un angajat
După ploile abundente de pe litoral, plaja din Mangalia a fost invadată de alge.
Un cititor Știrile PRO TV ne-a trimis imagini cu cantitățile uriașe de alge care au acoperit malul. De asemenea, ne-a relatat că primăria a trimis un singur angajat să facă curățenie în zonă, în jurul orei 11:00.
Mai multe imagini în galeria foto
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Peste 6.300 de tone de alge, colectate de echipele de salubrizare ale ABADL
Echipele de salubrizare au colectat, de la deschiderea sezonului estival, peste 6.300 de tone de alge de pe plaje, cantitatea de vegetaţie marină strânsă în ultimele două săptămâni fiind de peste 1.300 de tone, din aproape toate staţiunile litorale, a informat sâmbătă Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Dobrogea-Litoral (ABADL).
Conform sursei citate, pe fondul condiţiilor meteorologice propice din această vară, fenomenul de înflorire algală a înregistrat valori crescute pe întreg litoralul şi ca urmare echipele de salubrizare ale ABADL au colectat, în perioada 1 mai - 16 august peste 6.300 de tone de alge depuse la linia ţărmului, pe plajele turistice ale litoralului. Doar în ultimele două săptămâni au fost strânse şi degajate peste 1.300 de tone.
'Colectarea depunerilor de alge de la linia ţărmului se face manual şi mecanizat cu ajutorul utilajelor din dotare în timpul verii, noaptea, în intervalul orar 22.00 - 06.00, cea mai mare cantitatea de alge fiind strânsă de pe tronsoanele Olimp-Vama Veche, Eforie Sud-Tuzla-Costineşti şi Năvodari', a precizat ABADL într-un comunicat.
Conform procedurilor avizate, echipele de salubrizare colectează şi transportă zilnic materia vegetală marină depusă pe sectoarele de plajă pentru reducerea disconfortului produs turiştilor de fenomenul de înflorire algală. Operaţiunile sunt realizate pe toată linia ţărmului de la Năvodari până la Vama Veche.
'Facem precizarea că, de multe ori, din cauza condiţiilor meteorologice, a valurilor mării, algele aflate în apă nu au putut fi colectate decât atunci când acestea au ajuns la linia ţărmului. (...) Operaţiunile sunt îngreunate de lipsa zonelor de acces dar şi de traficul rutier care înregistrează valori crescute mai ales în această perioadă. Cu toate acestea, turiştii trebuie să ştie că prezenţa algelor în apa mării sau la ţărm nu este dăunătoare sănătăţii', a mai precizat ABADL.