Câini îngrijiți de deținuți, dați spre adopție la un târg. Beneficiile programului
O asociaţie nonguvernamentală a găsit soluţia perfectă pentru a-i convinge pe români să adopte câini şi pisici fără stăpân.
Animalele sunt incluse iniţial într-un program pentru reabilitarea deţinuţilor, în care primesc mâncare şi se obişnuiesc cu oamenii, iar abia apoi sunt prezentate la un târg dedicat lor. Un astfel de eveniment a avut loc sâmbătă, iar primele 20 de suflete au primit o nouă şansă.
Laica a avut noroc. De astăzi are familia ei şi o curte spaţioasă. Până să o cunoască pe Aida, a fost îngrijită de Rafael.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Rafael, persoana privată de libertate: "Laica e foarte cuminte, e perfectă pentru copii. A fost găsită pe stradă şi a ajuns în padocul de la Jilava. Mă bucur pentru ea că ştiu că ajunge pe mâini bune."
Leon un pui simpatic este gata de drum. Pe el îl aşteaptă o familie din Germania. Acum e plin de viaţă, însă când a fost găsit, era mai mult mort.
Îngrijitoare: "Noi îl avem în îngrijire de la sfârșitul lui februarie, a avut şi "pavroviroză" şi săptămâna viitoare pe 26, pleacă în Germania."
Cel care a organizat târgul este chiar medicul veterinar care s-a ocupat de aceste animale şi le-a pus pe picioare.
Cristian Cristea, medic veterinar: ”Căţeii sunt incluşi în programul Romanian prison dogs. I-am sterilizat, vaccinat. Noii proprietari beneficiază din partea sponsorilor de o deparazitare gratuită, carneţele de sănătate la fel, doar să semneze un contract de adopţie."
Deţinuţii au posibilitatea să ia chiar ei animalele şi să plece împreună acasă atunci când se eliberează. Adopţiile sunt monitorizate de un ONG, iar dacă se întâmplă că vietăţile să nu se acomodeze în noile familii pot fi preluate înapoi.