Câine bătrân și bolnav abandonat pe un ger cumplit, salvat de la moarte de polițiștii din Botoșani

12-02-2021 17:24


Câine bătrân și bolnav abandonat pe un ger cumplit, salvat de la moarte de polițiștii din Botoșani

Un câine bătrân și bolnav, abandonat pe un ger cumplit, a fost salvat de la moarte de polițiștii din Botoșani. Oamenii legii l-au găsit agonizând pe un drum și l-au luat în mașină, unde l-au învelit în gecile lor și l-au dus la veterinar.

 

”Nu reușeam să înțelegem cu ce a greșit animalul ăsta să îl condamni la o asemenea moarte crudă”, a fost reacția veterinarului care a salvat, în cele din urmă, câinele adus în stare foarte gravă, scrie Monitorul de Botoșani.

Câinele, bătrân și bolnav, a fost găsit agonizând în mijlocul drumului în localitatea Corni, într-una dintre cele mai geroase nopți din ultimi ani din Botoșani. Temperatura resimțită a coborât joi noaptea și la -34 de grade Celsius.

Agenții Robert Moroșanu și Cătălin Cojocariu, de la Secția 1 de Poliție, au găsit câinele sleit de puteri, înghețat de frig și, fără a sta pe gânduri, l-au luat în autospeciala de poliție, l-au învelit cu una din gecile lor și au apelat la ajutorul veterinarilor de la Trio Vet.

“La rugămintea colegilor noștri, medicul veterinar s-a prezentat la cabinet pentru a acorda îngrijiri de specialitate cățelului”, a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.
Veterinarii au rămas șocați la vederea animalului, care a fost abandonat de stăpân în plin ger.

 

”Nu reușeam să înțelegem cu ce a greșit animalul ăsta să îl condamni la o asemenea moarte crudă”

 

“Sunt zile în care nu mai avem energie nici să postăm ceva și mai sunt acele zile când nu găsim cuvintele potrivite să alcătuim anumite postări în care să nu se regăsească frustrările, oboseala și supărările nostre legat de atitudinea faţă de toate aceste suflete. L-am preluat la un apel de urgență a unui echipaj de poliție noaptea trecută care l-a găsit în mijlocul străzii agonizând. A fost abandonat de un “om gospodar”, fiind bătrân și bolnav nu i-a mai trebuit pe lângă casă. Are o tumoră în zona anusului, membrele posterioare aproape paralizate, cu degerături la nivelul membrelor. Nu a fost suficient și l-a mai și legat cu o sfoară de zgardă și de unul din membrele anterioare sfoara ce i s-a încărnat. Recunosc că eram 4 oameni care am stat în fața lui câteva minute și nu reușeam să înțelegem cu ce a greșit animalul ăsta să îl condamni la o asemenea moarte crudă. Suntem recunoscători domnilor ofițeri care deși erau într-o altă misiune nu au trecut indiferenți, mulțumim de asemenea și oamenilor din spatele uniformelor”, au transmis cei de la Trio Vet.

 

Sursa: Monitorul de Botoşani


VIDEO PROTVPLUS.RO