Un câine din Suceava a continuat să păzească o casă și la trei ani după ce i-au murit stăpânii

30-01-2021 11:55


Un câine din Suceava a continuat să păzească o casă și la trei ani după ce i-au murit stăpânii

Un câine din Suceava a continuat să păzească o casă chiar și la trei ani după ce i-au murit stăpânii, credinciosul patruped fiind luat de iubitorii de animale pentru fi îngrijit la un adăpost.

 

Câinele este cel mai bun prieten al omului, o știm de mii de ani, dar până unde merge atașamentul lui față de stăpâni aflăm mai rar, scrie Monitorul de Suceava.

Un exemplu în acest sens este un câine din localitatea suceveană Tișăuți, care a continuat să păzească o casă chiar și după trei ani de la moartea proprietarilor.

Rămas singur, bătrânul câine, care are peste 12 ani, s-a sălbăticit și a devenit agresiv, iar când casa a fost cumpărată de un nou proprietar, care a demolat-o, a continuat să păzească dărâmăturile, refuzând să plece de acolo.

Povestea lui a fost postată pe Facebook de reprezentanții Asociației Casa lui Patrocle, care au mers însoțiți de jandarmi pentru a-l lua dintre grămezile de moloz și sticlă spartă, rămase în urma demolării casei, pentru a-l duce la adăpostul de câini.

 

”Va rămâne în grija noastră și nu-i va lipsi nimic”

 

“Împreună cu jandarmii am mai salvat un suflet. Apel la 112 cum că într-o gospodărie ai cărei bătrâni au murit în urmă cu vreo trei ani, a rămas câinele de izbeliște. Câine care ar mușca și ar fi agresiv. Un câine bătrân de peste 12 ani, singur și sălbăticit. Lesne de înţeles, căci stă acolo singur de peste trei ani. L-ar fi hrănit o rudă a bătrânilor în tot timpul ăsta, dar săptămâna trecută casa a fost vândută. Noul proprietar a demolat casa bătrânească. Câinele a rămas acolo cuminte pe movila lui de moloz. Și pare că păzește ce-a mai rămas din casă și din amintirile sale dintr-o altă viață alături de oamenii care l-au crescut”, au povestit reprezentanții asociației de protecție a animalelor, care au intervenit cu promptitudine.

Bătrânul animal, rămas să păzească o casă bătrânească care nu mai există, a fost luat în îngrijire, fiind trimis și la medic, să vadă ce probleme de sănătate are.

“Chel, slab, fără dinți. Cam răutăcios ce-i drept, dar de singurătate și teamă. Mai are rost să întrebăm de ce nu s-a găsit un vecin, un om dintr-un sat întreg care să-l adopte și să-i poarte de grijă? N-are sens. Va rămâne în grija noastră și nu-i va lipsi nimic. Mulțumim Jandarmeriei Suceava pentru sprijin și implicare!”, au transmis reprezentanții Asociației Casa lui Patrocle, care s-au remarcat în timp cu mai multe acțiuni de salvare a animalelor aflate în situații limită.

 

 

Sursa: Monitorul de Suceava


VIDEO PROTVPLUS.RO