Bujorul galben, sau floarea care prevestește sărbătoarea Paștelui, pe dealurile de la Sânpetru de Câmpie
Explozie de culoare pe dealurile de la Sânpetru de Câmpie, județul Mureș. Bujorul galben, sau floarea care prevestește sărbătoarea Paștelui, cum mai este numită de localnici, a acoperit zeci de hectare de pășuni, oferind un adevărat spectacol.
Ca să atragă turiştii, autoritățile se gândesc să înfiinţeze acolo o rezervaţie naturală, precum cea de la Zau de Câmpie.
Mihai Nască: „Plantele pe care le avem sunt crescute spontan, nu au fost plantate”.
Dacă până de curând doar localnicii se bucurau de această priveliște, acum covorul spectaculos de flori a fost descoperit și de iubitorii de natură. Iar ca să atragă și mai mulți turiști, autoritățile locale s-au gândit să introducă pajiștile înflorite în circuitul turistic.
Mihai Nască, reprezentatul primăriei: „Acum noi avem nevoie de o părere a specialiștilor, cei care știu cât de importantă, cât de interesantă este pentru floră, dacă este protejată, în ce măsură, însă autoritățile locale au hotărât că dacă există o părere vizavi de acest sens și această floare trebuie protejată printr-o rezervație.”
Oamenii care au ajuns pe vârful dealului nu au plecat acasă până nu au făcut fotografii cu florile unicat.
Vizitator: „Un deal splendid plin de bujori, soția mea nici nu știa unde să se oprească să facă poze, tot dealul e frumos, e superb ”
Vizitatoare: „Un mic paradis, noi am fost și am văzut bujorii roșii, pădurea de liliac la ponoare, la Buzău ne place să admirăm natura.”
Bujorul galben crește pe cel mai înalt loc din comună. Floarea unicat începe să înflorească la sfârșitul lunii aprilie, în funcție de temperaturile de afară.