Brânzeturile românești care i-au cucerit pe americani. Câte tone am ajuns să exportăm anual peste ocean

×
Codul embed a fost copiat

Americanii au prins gustul brânzei românești, care și-a găsit treptat un loc de cinste pe rafturile supermarketurilor de peste ocean. Câteva tone, încărcate în containere reci, au plecat deja cu vaporul spre Statele Unite.  

Succesul producătorilor români a venit după ce au participat la numeroase târguri internaționale.

În fabrica de lactate de pe Valea Gurghiului, din județul Mureș, se produc după rețete tradiționale mai multe sortimente de cașcaval și de brânzeturi.

Zilele trecute, de aici au fost trimise în Statele Unite șase tone de brânză. Brânza de burduf și cașcavalul și-au găsit loc pe rafturile marilor supermarketuri de peste ocean.

Ca să intre pe piața greu accesibilă din Statele Unite, producătorul a avut un parcurs birocratic greoi.

Citește și
brânză
Rețetele românești de brânzeturi alese au ajuns pe mesele gurmanzilor din UE. Cât costă un kg de brânză cu trufe
Mesajul surprinzător al lui Vladimir Putin pentru poporul rus. De ce se teme liderul de la Kremlin

Nicu Bumb, reprezentant fabrică de lactate: „Să te înregistrezi în sistemul lor sanitar veterinar din America, după care îți dau OK-ul să obții să faci exportul, medicul veterinar din zonă vine, ia teste din fiecare lot de produse, face un certificat de export, sigilează marfa care pleacă în containere pe vapoare și în patru-cinci săptămâni, în funcție de curenți, ajunge pe celălalt continent".

Americanii au apreciat și cum este colectat laptele de la peste 3.000 de fermieri, dar și că singurul conservant natural folosit este saramura. Colaborarea a pornit de la un târg.

„Calitatea produselor, asta cucerește”

Localnică: „Aici este izvorul care e cu apă sărată de când mă știu eu și părinții mei tot așa zic, că de aici duceau saramură pentru tot”.

Și de la o fabrică de procesare a laptelui din județul Alba sunt trimise anual peste ocean 10 tone de brânză.

Vlad Gatea, director de vânzări: „Anul trecut am reușit să trimitem undeva la peste 10.000 de kg și peste 30.000 de unități din produsele selectate pe care le trimitem către ei, aici avem anumite limitări având în vedere că produsele noastre sunt produse proaspete. Calitatea produselor, asta cucerește”.

Daniel Buda, prim-vicepreședinte al Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „E foarte important că am început să pătrundem pe astfel de piețe și acest lucru se datorează în principal calității produselor. La nivelul Parlamentului European susținem pătrunderea spre noi piețe”.

La finalul anului va avea loc o întâlnire cu reprezentanții mai multor lanțuri de hypermarketuri de peste ocean la Ambasada României din Statele Unite.

Articol recomandat de sport.ro
Viața lui Doroftei în Canada: ”Erau zile când nu măncam, mă dureau mâinile”. Îi trimitea ”târâș, dar fericiți” acasă
Viața lui Doroftei în Canada: ”Erau zile când nu măncam, mă dureau mâinile”. Îi trimitea ”târâș, dar fericiți” acasă
Citește și...
Care sunt cele mai bune și mai căutate brânzeturi românești
Care sunt cele mai bune și mai căutate brânzeturi românești

Cu arome și mirodenii pentru toate gusturile făcute din lapte sănătos, brânzeturile românești sunt apreciate și la noi și peste hotare.

 

Rețetele românești de brânzeturi alese au ajuns pe mesele gurmanzilor din UE. Cât costă un kg de brânză cu trufe
Rețetele românești de brânzeturi alese au ajuns pe mesele gurmanzilor din UE. Cât costă un kg de brânză cu trufe

Producția de brânză a României a crescut cu peste 60% în ultimii zece ani, cu sortimente din ce în ce mai rafinate.  

Brânzeturile rafinate, tot mai căutate în România. Vânzările acestor produse au crescut cu 20%
Brânzeturile rafinate, tot mai căutate în România. Vânzările acestor produse au crescut cu 20%

Românii încep să își diversifice gusturile și să depășească etapa în care credeam că doar spcialitațile tradiționale sunt bune. Astfel, au prins curaj și au încercat brânzeturile rafinate, care merg de minune cu fructe și cu vinuri de viță nobilă.

România devine o ţară a brânzeturilor. Producem de trei ori mai mult ca acum 20 de ani
România devine o ţară a brânzeturilor. Producem de trei ori mai mult ca acum 20 de ani

Românii încep să prindă gustul brânzeturilor făcute în țara noastră, altele decât cașul de oaie sau brânza de burduf.

Urda, cea mai bună sursă de proteină fără grăsime, care ajută la slăbit
Urda, cea mai bună sursă de proteină fără grăsime, care ajută la slăbit

Câteva kilograme în minus înaintea sărbătorilor de iarnă sună bine. Însă nici astăzi nu vă vorbim despre o anume cură de slăbire.

Recomandări
A fost declarată stare de alertă în Galați și Vaslui. Măsurile adoptate de autorități pentru următoarele 30 de zile
A fost declarată stare de alertă în Galați și Vaslui. Măsurile adoptate de autorități pentru următoarele 30 de zile

În judeţele Galaţi şi Vaslui, puternic afectate de inundații, a fost instituită stare de alertă. Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a admis, luni seară, solicitarea autorităţilor locale.

Cutremur puternic în România, luni după-amiază. Seismul cu magnitudinea de 5,4 a fost resimțit și în București
Cutremur puternic în România, luni după-amiază. Seismul cu magnitudinea de 5,4 a fost resimțit și în București

Un cutremur puternic, cu magnitudinea 5,4, a avut loc, luni, în România. Seismul s-a resimţit şi la Bucureşti.

Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO
Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 5,4, s-a produs, luni după-amiază, în judeţul Buzău, arată Institutul Naţional pentru Fizica Pământului.