Arhiepiscopia Sucevei organizează concursul „Cel mai îngrijit cimitir”. Cum va fi ales câștigătorul
În Suceava se organizează concursul care va desemna cel mai îngrijit cimitir din județ, după ce Ahiepiscopul Calinic le-a cerut preoților și credincioșilor să curețe și să împodobească locurile de veci.
Un concurs inedit are loc în această perioadă în Suceava, unde vor fi alese cele mai frumos locuri de veci din județ, scrie Monitorul de Suceava.
Așa se face că Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a lansat concursul eparhial „Cel mai îngrijit cimitir”, după ce Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, le-a recomandat celor în drept, părinţilor protopopi, părinţilor stareţi, maicilor stareţe şi preoţilor parohi, să mobilizeze credincioşii (în parohii), respectiv monahii şi monahiile (în mănăstiri) ca în perioada 1 august – 1 septembrie 2021 să efectueze lucrări de întreţinere şi curăţenie a cimitirelor, respectiv de împodobire a mormintelor cu flori specifice sezonului.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Cimitirul câștigător va fi desemnat după jurizarea pozelor
Potrivit Arhiepiscopiei, în perioada 1 septembrie – 1 octombrie 2021 se va organiza o acţiune de fotografiere a acestora, fotografiile și filmările fiind trimise Departamentului Cimitire spre evaluare.
Pe baza acestor fotografii și imagini, se vor alege cele mai îngrijite și bine organizate cimitire ale mănăstirilor şi parohiilor din cele cinci protopopiate ale Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.
Consilierul Sectorului Administrativ-Bisericesc, preotul Dimitrie Horga, a apreciat că „în prezentarea istoriei locurilor și a frumuseții picturilor și odoarelor din așezămintele monahale este firesc să fie avută în vedere și însemnătatea monumentelor funerare aflate la fiecare obiectiv în parte”.