Magazinul unde angajaţilor li s-a interzis să declare furturile de produse. Care e motivul

Dată publicare: 31-10-2018 22:27
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Victoria's Secret

Angajaţii Victoria's Secret nu au voie să acuze, să abordeze, să discute sau să scoată în evidenţă în niciun fel hoţii de produse. Iar în situaţia în care, totuşi, fac acest lucru, riscă să-şi piardă locurile de muncă, relatează Bussines Insider.

Potrivit Bussines Insider, care citează nouă angajaţi şi foşti angajaţi ai companiei, politica a fost implementată pentru a-i proteja pe angajați de hoţii de produse care ar putea deveni agresivi. O tendinţă, de altfel, în creştere potrivit unui studiu efectuat de Federaţia Naţională a Magazinelor din Statele Unite.

Victoria's Secret este frecvent ținta hoţilor, care săptămâna trecută, doar în filiala din New Hampshire, au furat produse în valoare totală de 6.514 de dolari.

Foto: Magazin Victoria's Secret din San Francisco

De fapt, furturile au devenit atât de frecvente în unele magazine, încât angajaţii nici nu mai sunt luaţi prin surprindere.

"Este atât de normal (furturile - n.r.), încât este ridicol", a precizat o angajată a Victoria's Secret din Florida. Ea a mai precizat şi că vede hoţi în fiecare zi.

"Am avut clienţi care s-au uitat direct la mine după ce i-am văzut că introduc zece parfumuri de câte 68 de dolari în genţile lor, iar managerul meu mi-a spus, 'Trebuie să îi lăsăm să plece şi să sperăm că pun lucrurile înapoi la loc'", a precizat Anicya Galindo, o fostă angajată a Victoria's Secret, din California. Ulterior, a fost concediată pentru încălcarea politicii companiei.

Foto: Magazin Victoria's Secret din New York

Tot Anicya Galindo a relatat cum, în unele cazuri, hoții au venit chiar cu produsele furate pentru a cere banii înapoi.

"Pentru că nu putem discrimina sau acuza, ni se cere să returnăm banii la cel mai mic preț de vânzare, pe un gift card". (...) Accesul facil la produse ce pot fi furate și posbilitatea returnării lor pentru profit a dus la situația în care unii angajați să nu își mai ia treaba în serios, și am observat chiar clienți care consideră că suntem o glumă", a completat ea.

Angajaţii au, însă, obligaţia de a nota locaţia şi momentul furtului, şi de a-l raporta managerilor lor, care pot alerta echipa de protecţie a bunurilor.

Un reprezentant al companiei a confirmat, ulterior, informaţiile privitoare la politică, însă le-a infirmat pe cele legate de concedieri.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Business Insider