”Am crezut că mergem în vacanță, dar am ajuns în Statul Islamic”. Povestea unei familii


Ultimul update: Duminica 17 Februarie 2019 14:14
Data publicarii: Duminica 17 Februarie 2019 14:09
Categorie: Stiri Diverse
statul islamic

O familie britanică, reținută în Siria pentru legături cu Statul Islamic, încearcă cu disperare să se întoarcă în Marea Britanie, să trăiască o viață normală.

Potrivit Daily Mail, Safiya Zaynab (51 de ani) și fiicele sale, Shabina Aslam (29 ani) și Alireza Sabar (17 ani), spun că le lipsește libertatea pe care o aveau atunci când trăiau în Manchester.

Această familie a plecat din Marea Britanie în 2014 și a fost intervievată de postul TV Channel 4, luna trecută, însă identitatea lor a fost dezvăluită abia acum de către Daily Telegraph.

Tuturor ne lipsește viața de dinainte, ne lipsește libertatea, independența, curajul. Vrem să ne întoarcem în Anglia, înapoi la familia noastră, vreau ca copiii noștri să ducă o viață normală.” - spune Aslam.

Atât Aslam, cât și Sabar au proprii lor copii, care trăiesc acum în așa-numitul califat islamic.

Nu poți să ai încredere în nimeni. Am întrebat sirieni și irakieni cum putem să plecăm dar nu ne-a ajutat nimeni. Cultura lor este complet diferită. Arabii nu ajută niciodată femeile, doar le împing să se mărite”, spune Aslam.

Tot ea a afirmat că nu a știut că va ajunge în Siria și că a crezut că se duce în Turcia în vacanță.

”Nu regret nimic, pentru că noi am plecat într-o vacanță, care s-a transformat apoi în asta. Nu știu cum, nu mi s-a explicat niciodată.” susține femeia.

Soțul lui Zaynab, care încă trăiește în Manchester, a declarat pentru Telegraph că s-a despărțit de ea în 2014 și că a crezut că femeia se află în Arabia Saudită.

”M-a lăsat acum 4 ani și cu asta s-a terminat povestea. Nu era fericită cu mine. Nu sunt curajoși, sunt niște oameni slabi. Nu cred că ar fi fost în stare să se alăture Statului Islamic. Poliția m-a anchetat de mai multe ori. M-au întrenat despre ei, dar nu mi-au zis niciodată că sunt în Siria. Am crezut că au plecat în Arabia Saudită, pentru că Safiya vorbea tot timpul despre asta.” - spune bărbatul.

Trump cere Europei să primească înapoi 800 de jihadiști
Tânăra care a fugit la Statul Islamic e gravidă și vrea înapoi acasă. Ce a pățit soțul ei
Un terorist ISIS, cunoscut că a tăiat capul unui prizonier, a fost ucis de un tanc
FULLSCREEN
”Am crezut că mergem în vacanță, dar am ajuns în Statul Islamic”. Povestea unei familii
  • /

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO