Ministrul Culturii: Să dedicăm această zi poeziei, să uităm pentru o clipă de situaţia actuală
Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, îndeamnă, de Ziua Mondială a Poeziei, să uităm pentru o clipă de situaţia neplăcută prin care trecem și să le citim copiilor.
"Astăzi, 21 martie, sărbătorim Ziua Internaţională a Poeziei stabilită de UNESCO în 1999. Dedicăm această zi tuturor poeţilor şi scriitorilor cărora trebuie le mulţumim pentru contribuţia lor la dezvoltarea noastră culturală.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Din păcate nu am mai putut organiza evenimente dedicate aceste zile speciale pentru că trebuie să #StaţiAcasă, dar haideţi să le citim copiilor şi să îi îndemnăm atât pe cei mici, cât şi pe cei din jurul nostru, să citească poezia lor preferată", a scris Gheorghiu, sâmbătă, pe Facebook, potrivit Agerpres.
El consideră că "este de datoria noastră să îi învăţăm deprinderi sănătoase şi să arătăm că, inclusiv în situaţii dificile, vedem răsăritul după fiecare apus".
"Trebuie doar să avem încredere în puterea noastră de a face mai mult atunci când ne este mai greu. Să dedicăm această zi poeziei şi să uităm pentru o clipă de situaţia actuală neplăcută prin care trecem cu toţii", a adăugat ministrul Culturii.
Ziua Mondială a Poeziei ("World Poetry Day") este marcată, pe 21 martie, ca urmare a aplicării unei decizii a UNESCO, emisă în timpul celei de-a 30-a sesiuni susţinute la Paris, în perioada octombrie-noiembrie 1999, potrivit www.un.org.
Ziua celebrează una dintre formele cele mai frumoase ale exprimării umane şi ale identităţii culturale şi lingvistice a popoarelor.
Prezentă de-a lungul istoriei, în toate culturile şi pe fiecare continent, poezia vorbeşte despre umanitatea noastră comună, despre valorile noastre comune, transformând cel mai simplu poem într-un accelerator puternic pentru dialog şi pace, se subliniază pe pagina UNESCO dedicată Zilei Mondiale a Poeziei.