Lansare HUMANITAS la BOOKFEST 2023: Identitatea virtuală de Mihnea Măruță
Cartea „Identitatea virtuală”, scrisă de Mihnea Măruță, jurnalist și doctor în filosofie, va fi lansată de Humanitas în cadrul Bookfest 2023. Lansarea va avea lor vineri, 26 mai, pe scena ARCA.
Cartea „Identitatea virtuală” e bazată pe teza de doctorat în filosofie susținută de autor la Universitatea „Babeș-Bolyai”.
Pe lângă textul propriu-zis, volumul conține și elemente hybrid media, concepute în parteneriat cu Upgrade 100. Astfel, cititorii vor putea accesa resurse multimedia scanând coduri QR plasate în paginile cărții.
Alegeri 2024
17:25
Elena Lasconi: Sunt sigură că nici voi nu vă doriţi un preşedinte care ameninţă că va scoate România din UE şi din NATO
16:31
Crin Antonescu: „Prezenţa lui Călin Georgescu în fotoliul de la Cotroceni aruncă România cu ani în urmă”
14:01
Victor Ponta își ține fanii în suspans: ”Nu o să votez cu doamna Lasconi. Cu cine votez, dacă votez, o să vă spun duminică”
13:16
CTP, despre judecătorii Curții Constituționale: ”CîCîRî este Dumnezeul lui C. Georgescu pe pământ”
De asemenea, fiecare dintre cele 10 capitole este însoțit de un episod de podcast – o producție în cadrul căreia autorul detaliază idei din carte împreună cu antreprenorul tech și expertul media Dragoș Stanca.
Volumul se lansează simultan cu un site dedicat – IdentitateaVirtuala.ro, care-și propune să devină o punte între lumea filosofiei și cea a tehnologiei.
Cele 10 episoade explicative sunt disponibile deja pe site-ul IdentitateaVirtuala.ro și pe Youtube.
Despre „Identitatea Virtuală”
Mihnea Măruță, jurnalist și doctor în filosofie al Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, spune că volumul "Identitatea Virtuală", apărută la Editura HUMANITAS, s-a născut din căutările sale provocate de transformările majore pe care tehnologia și social media le generează în educație, în presă, în modul în care ne raportăm la noi înșine si în care funcționăm, ca societate.
„Mi-am dorit să înțeleg ceva mai bine lumea copiilor mei: să descopăr în ce fel se modifică mințile lor sub influența rețelelor de socializare și, mai departe, să aflu dacă nu cumva, cu ajutorul unor instrumente filosofice, pot formula anumite ipoteze cu privire la generațiile următoare”, spune Mihnea Măruță.
Despre volumul semnat de Mihnea Măruță, gazetarul Cristian Tudor Popescu spune că este: „Cea mai bună carte despre relația real-digital-virtual pe care am citit-o vreodată”, iar filosoful Aured Codoban a comentat: „Cu această carte, Mihea Măruță scoate gândirea filozofică românească din rutina de a comenta lucrări străine și, totodată, ridică discursul asupra lumii digitale de la texte descriptive la o teoretizare profundă, radicală”.