După un an de liniște forțată, e iar sărbătoare în marile orașe. Carnea de struț, noua senzație la Oktoberfest

×

După un an de liniște forțată marile orașe ale țării sunt în sărbătoare.

La Brașov peste 200 de mii de oameni vor participa la cel mai mare festival al berii din România, iar în Cluj-Napoca parcurile și străzile orașului sunt împânzite de scene pe care se cânta jazz. În așteptarea ''Untold'' mulți au donat sânge în cadrul caravanei mobile ''Blood Network'' și au fost premiați cu un bilet gratuit pentru prima zi de festival.

La Brașov a început a 12-a ediție a festivalului Oktoberfest.

Pe lângă nenumăratele rețete de bere, organizatorii îi așteaptă și cu o grămadă de preparate. Doar că cine dorește să ajungă la toate aceste bunătăți trebuie să prezinte la intrare dovadă vaccinării ori să facă un test rapid pe loc. Trebuie însă să achite 30 de lei.

Alexandru Antonache, proprietare restaurant: “E vorba despre o pulpă întreagă de struț pe care o să o gătim la foc încet și frumos la rotisor. O noutate zic eu măcar locală la Oktoberfestul din Brașov și anume carne de struț”.

Și în Cluj-Napoca este forfotă. Mai sunt 5 zile până la începerea festivalului Untold, iar sâmbătă dimineață cei care și-au dorit un bilet gratuit au donat sânge. Sute de persoane s-au înghesuit la caravana mobilă din centrul orașului.

,,Fără să mint, am venit în primul rând motivat de faptul că o să primesc un bilet la Untold”, a spus un tânăr.

,,Îmi place campania, o susțin. În fiecare an am vrut să fiu alături de Untold, îmi place festivalul și să înceapă magia pentru joi", a punctat altcineva.

Caravana Blood Network a trecut prin 10 orașe, iar până acum peste 6.000 de persoane au donat sânge.

Edy Chereji - director Untold: "Miza este aceea de a ajuta, de a face bine, de a fi un exemplu pentru toți românii că oamenii care se distrează, oamenii care apreciază festivalul vor să facă și bine".

Însă Clujul este deja o mare scenă. De două zile în oraș se cânta jazz. Spectatorii au fost hipnotizați de piesele chitaristului trupei "Sting", Dominic Miller, venit tocmai din Argentina.

Festivalul de jazz se încheie duminică seară însă din 9 septembrie începe festivalul Untold unde sunt așteptați artiști de renume mondial, cum ar fi David Guetta, Martin Garrix sau trupa The Script. Accesul se va face cu certificatul digital european COVID-19 sau pe baza de testare rapidă antigen.

Citește și...
Ce artiști de succes urcă în acest an pe scenele UNTOLD
Ce artiști de succes urcă în acest an pe scenele UNTOLD

Povestea celei de-a șasea ediție a festivalului UNTOLD, inclus în lista celor mai apreciate 10 festivaluri ale lumii, va continua în 2021 cu patru zile și patru nopți de magie, cu un line-up în care se regăsesc cei mai mari DJ-i ai lumii.

Recomandări
Presa internațională, la picioarele lui David Popovici: „Noul Tarzan al înotului”, „Omul care nu are limite”
Presa internațională, la picioarele lui David Popovici: „Noul Tarzan al înotului”, „Omul care nu are limite”

„Bun venit în universul lui Popovici!”, au scris pe Twitter organizatorii Campionatelor Europene de Natație din Roma, după fenomenalul succes al campionului nostru.

Cele cinci secete extreme care au schimbat cursul istoriei. Momente de cotitură ale omenirii
Cele cinci secete extreme care au schimbat cursul istoriei. Momente de cotitură ale omenirii

Dacă rapoartele despre încălzirea globală au fost legate de seceta din ce în ce mai pronunțată la nivel global, perioadele de ariditate extremă au existat și de-a lungul istoriei, nu numai în prezent.

Calendar ortodox 15 august. Sf. Maria, cea mai mare sărbătoare creștină a verii
Calendar ortodox 15 august. Sf. Maria, cea mai mare sărbătoare creștină a verii

Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, cunoscută în popor și ca Sfânta Marie Mare, este prăznuită în fiecare an pe data de 15 august.