Dorina Lazăr este din nou directorul Teatrului Odeon. Firea a demis-o „abuziv”, Nicușor Dan a repus-o în funcție

Dată publicare: 01-04-2021 15:18
Dată actualizare: 01-04-2021 15:23


Dorina Lazăr

Dorina Lazăr a fost repusă pe postul de director al Teatrului Odeon, din dispoziția primarului Nicușor dan. Ea fusese demisă de Gabriela Firea, dar câștigase procesul cu Primăria.

 

„Dorina Lazăr a fost demisă abuziv din această funcţie în 2017, iar anul trecut a câştigat procesul cu primăria pe această speţă. În ciuda deciziei definitive a instanţei, fosta conducere a PMB n-a făcut nimic pentru a pune în aplicare hotărârea judecătorească, lucrurile trenând excesiv. Am vorbit astăzi la telefon cu Dorina Lazăr şi m-am bucurat să-i pot da vestea bună pe care o aştepta de atâta vreme: începând de azi, este din nou managerul Teatrului Odeon. Îi doresc mult succes", a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Primăria Municipiului Bucureşti anunţa în august 2017 încetarea contractului de management la Teatrul Odeon în cazul Dorinei Lazăr "ca urmare a nerespectării clauzelor contractuale". Potrivit PMB, măsura a fost luată în baza raportului Corpului de control al primarului general, care a vizat, printre altele, "verificarea aspectelor organizatorice, financiare şi respectarea legalităţii privind încheierea şi derularea contractelor comerciale", potrivit Agerpres.

Pe 5 septembrie, Senatul UNITER a solicitat, într-o scrisoare deschisă transmisă primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, repunerea Dorinei Lazăr în funcţia de director al Teatrului Odeon, invocând meritele artistice şi manageriale ale actriţei, aflată în fruntea Teatrului Giuleşti-Odeon încă din 1969.

Ulterior, Dorina Lazăr a câştigat procesul cu Primăria Capitalei, instanţa anulând Dispoziţia nr.1181 din data de 24.08.2017 a Primarului Municipiului Bucureşti.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO