Premieră pe piața de carte din România. Târgurile vor fi anul acesta doar online
Avem și o premieră pe piața de carte din România. Tradiționalele târguri s-au mutat anul acesta exclusiv online.
Editurile au pregătit zeci de titluri și aduc în fața cititorilor inclusiv interviuri cu autori români și străini. Lansările sunt programate la ore fixe, iar participarea, este la îndemăna oricui. Și, ca la orice târg de carte, multe dintre volume au prețuri speciale.
Timothy Caulfield: „Bună, România! Abia aștept ziua de joi, 27 martie. O să vorbesc despre noua mea carte ,,Relax, dammit" și despre știința din spatele deciizilor noastre de zilnice. Vă invit să veniți, ne vom simți foarte bine, și nu uitați. Relaxați-vă!”
Pe Timothy Caulfield, un autor canadian, puteți să îl urmăriți în cadrul târgului online LIB FEST, unde va lansa - un ghid amuzant și practic pentru a trece peste zi cu mai puțin stres.
Augusta Oniță, organizator târg: „Pe parcursul a patru zile vom vedea peste 100 de edituri prezente, cu o ofertă editorială cu peste un milion de volume care vor avea reduce între 15 și 80%.”
Cu un click pătrundeți și în lumea târgului Gaudeamus. Ediția de la Craiova se desfășoară exclusiv online, iar zilnic aproximativ o mie de vizitatori intră pe platforma special creată pentru acest eveniment. Toate editurile au standuri virtuale iar reducerile ajung și la 60%.”
Corina Chifor, Gaudeamus: „Un eveniment care durează o lună, sperăm ca toți editorii care nu au timp în cele câteva zile de târg clasic să își prezinte toate noutățile”.
Potrivit statisticilor, în pandemie, cel mai bine s-au vândut cărțile de dezvoltare personală, care au înregistrat o creștere de peste 93% față de un an obișnuit. La Editura Curtea Veche, de exemplu, topul este ocupat de cărțile lui Daniel Goleman: „Inteligența Socială” și „Inteligența Emoțională”. Dar și volumele „Tată Bogat, Tată Sarac” sau „Cadranul Banilor”, semnate de Robert Kiyosaki.
Miruna Meirosu, reprezentant editura Curtea Veche: „Mulți care au stat acasă s-au gândit la o reconversie profesională , la modalități de a se adapta mai bine, de a-și adapta businessurile mai bine”.
"Pământul făgăduinței", primul volum din memoriile lui Barack Obama, este printre cele mai cumpărate cărți la editura Litera. Lansată în noiembrie, cartea s-a vândut în peste 20 de mii de exemplare. Este urmată de „Povestea Mea” scrisa de Michelle Obama și de „Nu sunt EU” - autobiografia actriței Maiei Morgenstern, vândută în 7 mii de exemplare.
Dan Vidrașcu, reprezentant Editura LITERA: „În mediul online avem creștere de peste 30% la sută, de la o lună la alta. Avem un calendar de evenimente mult mai bine structurat.”
Paul Scarlat, reprezentantul editurii RAO: „Din păcate, cititorul fidel editurii noastre și cred că al tuturor editurilor era obișnuit cu târgurile fizic, să meargă să respire miros de carte, să adulmece din paginile noi”.
Editura Humanitas mizează pe cărțile semnate de scriitori precum Eric-Emmanuel Schmitt, Irvin Yalom, Mircea Cărtărescu sau Radu Paraschivescu. Și la capitolul lectură stăm mai bine ca anul trecut, chiar dacă o bună perioadă librăriile au fost închise. Peste 35% dintre români au declarat că au citit în ultimele luni, în creștere cu 6 procente față de anul trecut.