Dorina Lazăr demisă prin curier de la conducerea Teatrului Odeon. Reacția marilor actori


Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Vineri 01 Septembrie 2017 18:45
Categorie: Stiri actuale

Reacţie fără precedent în lumea teatrului românesc. Victor Rebengiuc, Marcel Iureş, Ion Caramitru şi Mariana Mihuţ, dar şi reprezentanţi ai noii generaţii, au protestat faţă de demiterea actriţei Dorina Lazăr din funcţia de director al Teatrului Odeon.

Dorina Lazăr a primit vestea prin curier, nu i s-au dat explicaţii şi decizia a fost luată la doar câteva zile după ce fusese evaluată cu notă 9 şi reconfirmată în funcţie. În plus, actriţei i-a fost interzis să mai organizeze conferinţe de presă, fără a avea acordul Primăriei.

De 20 de ani la conducerea Teatrului Odeon, Dorina Lazăr a fost demisă de Primărie pe 30 august, când actorii erau în concediu. Ea era la birou.

Dorina Lazăr, director demis al Teatrului Odeon: "Am auzit pe cineva că umblă. Zic: Eşti careva pe acolo? Şi a apărut un domn, credeam că e portarul... A apărut un domn cu nişte hârtii şi zice: Eu sunt de la Primărie, curierul. V-am adus nişte hârtii.
Da, lasă-le aici. Păi trebuie să îmi semnaţi de primire şi să le înregistraţi. Bine, da încoa să văd ce este. Și mă uit. M-a bufnit râsul. Zice: E de bine? Mă, e de foarte bine. m-a dat afară!"

Aşa a aflat că nu mai ocupă funcţia de director la Odeon. Primăria susţine că ar fi găsit ma

Primăria susţine că ar fi găsit mai multe nereguli financiare Actriţa crede însă că demiterea i se trage pentru că nu a fost obedientă atunci când un consilier al Gabrielei Firea i-a cerut să taie din buget. În plus, a contestat decizia primăriei de a da Teatrul Odeon afară din spaţiul de la Giuleşti pentru a fi oferit Operei Comice pentru Copii.

Dorina Lazăr, director demis al Teatrului Odeon: "Opera Comică pentru Copii are de 10 ori bugetul nostru. Mai mare şi decât al Teatrului Bulandra. Zic: Și dacă nu tai nimic din buget, ce mi se întâmplă? Vă căutaţi alt loc de muncă, doamna Lazăr."

 

Conferinţa actriţei a fost găzduită de Uniter, pentru că primăria i-a interzis să mai organizeze conferinţe de presă fără a avea aprobare.

Actorii şi regizorii au arătat o solidaritate fără precedent în ultimii 20 de ani. Au fost prezenţi Victor Rebengiuc, Marcel Iureş, Rodica Mandache, Ion Caramitru sau Mariana Mihuţ.

"Nişte lucruri atât de absurde, atât de absurde. Ce ar trebui să facem pentru asemenea nedreptăţi? Să ieşim în Piaţa Victoriei? Ieşim”, spune Mariana Mihuț.

"E o revoltă la impoliteţe, la mârlănie. Nu e în regulă. Trebuie scuze publice. Exemplar să fie. Să găsim un mod în care am mai putea stă de vorba", este revoltat Marcel Iureș.

Pavel Bartoș, actor al Teatrului Odeon: "Din respect faţă de Dorina Lazăr şi faţă de ce reprezintă ea pentru teatrul românesc ar fi putut să procedeze cu totul altfel, indiferent care ar fi fost motivele. Este un om care şi-a dedicat mare parte a vieţii acestui teatru, dacă nu toată viaţa..."

În timp ce se afla la conferinţă de presă, actriţa a aflat că noul director interimar pus de primărie, Cristian Şofron, a ocupat biroul care i-a aparţinut lui Alexandru Dabija. Iar ei i s-a cerut să îşi strângă lucrurile.

Tarom are un nou director general interimar
Tarom are un nou director general interimar
VIDEO PROTVPLUS.RO
Radu Mazăre va fi mire și naș în aceeași zi, la penitenciar
Decizia Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie în cazul lui Radu Mazăre
Vasile Ciurchea, propunerea Ministerului Sănătății pentru șefia CNAS
Când se va deschide metroul în Drumul Taberei. Noul anunț al ministrului Cuc
Patru motociclişti rătăciţi, căutaţi de două zile. Oamenii sunt de negăsit
Piromanul din Dâmbovița, prins de polițiști. A incendiat casa părintească
Rezultate Titularizare 2019. S-au afișat notele profesorilor pe fiecare județ
Un nou record pentru Alex Găvan
O nouă performanță pentru Alex Găvan. Ce obiectiv și-a propus alpinistul român
Copil din Iași, la un pas să fie spulberat de un șofer aflat sub influența alcoolului
Patru turiști polonezi, rătăciţi pe un drum forestier din Maramureş. Cum au fost găsiţi
Restaurant din centrul Galatiului, cuprins de incendiu. Vâlvătaia puternică a topit bucăţi din faţada
Românii merg cu diplome în străinătate și ajung să lucreze în saloane sau în cafenele
Un bărbat a intrat cu maşina pe trotuar în Iaşi şi a rupt stâlpii. Ce ar fi consumat