Nu exagerati cu mancarea in timpul sarcinii!
Nu mancati cat pentru doi in timpul sarcinii. Un studiu american recent arata ca un consum exagerat de alimente poate aduce viitoarei mame peste 20 de kilograme in plus.
De asemenea, abuzurile de acest fel sunt asociate si cu dificultati la nastere sau hipertensiune arteriala. Iar la capitolul riscuri, nu esta exclusa nici obezitatea bebelusului.
14 kilograme. Iata care este greutatea maxima admisa peste cea normala in cele noua luni de sarcina. Si aceasta nu din considerente estetice.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Abuzurile alimentare ale viitoarei mame asociate cu o greutate mai mare de 20 de kilograme pot sa duca la diabet gestational. Si nu doar femeia are risc de tulburare metabolica majora, ci si fatul.
De asemenea, viitorul bebelus este expus riscului de obezitate in perioada adulta. Mai mult, in ultimele luni de sarcina o greutate exagerata a mamei se asociaza frecvent cu hipertensiune arteriala, cu cele mai grave consecinte.
Pentru a evita ingrasarea excesiva, ginecologii au o recomandare ferma: mesele trebuie sa fie fractionate si mici ca sa nu se mentina un nivel de glicemie foarte scazut.
Carnea alba, pestele la gratar sau la cuptor, ouale, branzeturile pasteurizate, legumele, fructele si cerealele reprezinta sursele optime de nutrienti pentru mama si fat.
Iar asa zisele pofte din timpul sarcinii sunt permise cu moderatie doar in primul trimestru, cand apar varsaturile si greata.