Nasterea fara dureri nu mai e deloc doar un vis. Solutia: hipnoza
O forma de hipnoza speciala, indusa in timpul nasterii. Adeptii ei spun ca experienta este mai putin traumatizanta si pentru mama, si pentru copil.
Desi doctorii recomanda cezariana doar in cazurile in care se justifica medical, tot mai multe femei vor sa faca aceasta interventie, de frica. O treime nasc astfel in Statele Unite si un sfert in Marea Britanie. Totul, ca sa evite durerea si riscurile pentru bebelus.
Sa aduci pe lume un copil nu trebuie sa fie neaparat o experienta traumatizanta, spun adeptii nasterii sub hipnoza. Corpul va suporta mult mai firesc travaliul, daca este relaxat.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Unele femei prefera sa fie insotite de un hipnoterapeut in sala de nasteri. Altele isi induc singure hipnoza sau cu ajutorul partenerului de viata. Este vorba despre o stare de transa usoara, in care mama e in stare sa comunice cu medicii. In acele momente, corpul secreta hormoni care actioneaza ca niste anestezice naturale. Mii de cupluri din Marea Britanie aleg aceasta metoda.
Tehnicile de autohipnoza se pot invata la cursuri speciale sau din carti si CD-uri aflate in librarii. Totusi, nasterea sub hipnoza nu este recomandata femeilor cu probleme medicale. In plus, spun specialistii, nici nu functioneaza la toata lumea.