Vreti sa traiti mult si bine? Dormiti cat mai mult!

15-05-2010 00:00


Un studiu recent spune ca persoanele care dorm intre 6 si 8 ore pe noapte au o viata lunga si sanatoasa. Cu mult mai energici se simt cei care dorm pe saltele si perne umplute cu plante.

Reteta traditionala a somnului linisitit in fan se regaseste azi intr-o serie de accesorii medicinale. In functie de amestecurile de ierburi, efectul poate fi antialergic, antigripal, antireumatic sau euforizant, in special pentru indragostiti.

Odihna ecologica! Iata cum am putea numi un somn linistit pe o perna terapeutica. Umpluta cu plante care cresc in medii nepoluate, aceasta degaja uleiuri volatile cu multiple beneficii.

Dr. Ovidiu Bojor, cercetator fitoterapie: "Actioneaza in special asupra sistemului nostru nervos: unele sunt sedative, altele sunt fortifiante, altele elimina durerile si nu le trateaza definitiv, dar iti da senzatia de bine."

Mirosul, unul dintre cele mai tainice simturi umane, este stimulat lent de aromele plantelor, care nu se compara cu nici un parfum sintetic. Cea mai cautata formula? Pernuta antistres!

Dr. ing. Iuliana Barbu, fitoterapeut: "Pernuta are un fermoar care se poate deschide si se poate observa amestecul de plante de la lavanda, se vede ca este albastra, tei, menta, sulfina, desigur ca ele se observa mai putin, deoarece sunt uscate si tocate, dar.. maghiranul, care se poate vedea."

Pernuta se poate inchide la loc si are efect chiar daca este tinuta doar in apropierea patului. 

Energiile apei si ale pamantului, ale vantului si soarelui de care s-au bucurat aceste plante dau valoare diverselor combinatii de plante. De exemplu, pernutele "lucreaza" discret asupra fumatorilor care vor sa se lase de tutun, dar si a persoanelor cu migrene puternice, cu reumatism, cu alergii de sezon sau cu insomnii.

Mai multe despre acest subiect in materialul video de mai sus.

Tags: somn, csid, oana cuzino,

VIDEO PROTVPLUS.RO