Cele mai noi inventii stomatologice: gelul care distruge caria fara freza

15-05-2010 00:00


Va este teama de dentist? Nicio problema, ne transmit specialistii din tara si din strainatate, care participa la simpozionul de stomatologie de la Brasov.

 

Ca sa ne convinga, ne prezinta gelul care distruge caria fara sa fie nevoie de freza sau aparatura cu laser pentru tratament stomatologic fara durere.

Incepem cu copiii. Dintii de lapte ofera celor mici sansa sa se poata trata mai tarziu cu ajutorul celulelor stem, recoltate din pulpa dintisorului. Si adultii care au masele de minte sanatoase si care nu au trecut prin vreo radiografie dentara pot beneficia de acest serviciu medical.


Celulele stem din dintii de lapte pot fi folosite pentru urmatoarele tratamente: inlocuirea tesutului inimii in urma unui infarct, regenerarea oaselor dupa fracturi si osteoporoze, tratamentul bolilor neurodegenerative, regenerarea dintilor si tratarea diferitelor boli dentare.

Medicii spera ca aceste terapii, devenite rutina in strainatate, sa "prinda" si in cabinetele din tara noastra. Principala problema sunt insa costurile, prohibitive deocamdata pentru cei mai multi romani.

 

 

Tags: targuri,

VIDEO PROTVPLUS.RO