La Marginimea Sibiului copiii termina scoala mai devreme, sa plece cu oile

15-05-2010 00:00


In vreme ce colegii lor de la oras dau teze, elevii din Marginimea Sibiului au ajuns deja la serbarea de sfarsit de an. Cu aprobarea Ministerului Educatiei, ei incheie anul scolar cu trei saptamani mai devreme.

Numai asa copiii pot porni cu oile pe munte, impreuna cu parintii, conform unei traditii mostenite din generatie in generatie.


La doar 13 ani, Nelutu din Poiana Sibiului are in grija cateva sute de mioare. Nici Aronica, elev in clasa a saptea la scoala din localitate nu se lasa mai prejos.

Cei doi flacai termina scoala cu trei saptamani mai devreme decat restul tarii, la fel ca si ceilalti 400 de copii de oieri din Marginimea Sibiului. Acest program special, vechi de aproape trei decenii in evidentele Ministerului Educatiei, le da ocazia sa isi ajute parintii la oierit.


Asa ca la Jina, la Tilisca sau in Poiana Sibiului, anul scolar se incheie la sfarsit de mai si incepe in primele zile ale lui octombrie. Copiii recupereaza insa diferenta de 21 de zile venind la ore sambata si in timpul vacantelor.

 

 

Tags: traditii,

VIDEO PROTVPLUS.RO