Sunteti hipotensivi? Aflati ce alimente va recomanda specialistii
Optati pentru sfecla rosie, germeni de grau, ardei gras, dar si iute. Nu ocoliti varza rosie, mararul, patrunjelul ori fulgii de ovaz. In plus, un pahar de vin rosu natural, in prima parte a zilei, combate efectele hipotensiunii.
Hipotensiunea reprezinta o scadere a tensiunii arteriale sub 90 cu 6. Conform statisticilor, o persoana din 20 se confrunta cu simptomele date de valorile mici ale tensiunii.
Cercetarile au dovedit faptul ca medicamentele destinate hipotensiunii au efecte secundare periculoase. In aceste conditii, un stil de viata echilibrat poate fi solutia. Sportul, renuntarea la fumat, evitarea exceselor alimentare si de alcool fac parte dintr-un program de reglare a tensiunii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pentru a creste tensiunea, alimentatia trebuie sa fie bogata in ardei, sfecla rosie, varza rosie, pastirnac, telina, marar, patrunjel, fasole si mazare. De asemenea, sunt recomandate nucile, maslinele si alunele pentru aportul de vitamine E. Extrem de benefica este si drojdia de bere ca sursa de B complex.
S-a demonstrat ca deficitul de potasiu poate fi implicat in hipotensiune. O sursa naturala buna din acest element este branza grasa de vaci.