Sunteti hipotensivi? Aflati ce alimente va recomanda specialistii
Optati pentru sfecla rosie, germeni de grau, ardei gras, dar si iute. Nu ocoliti varza rosie, mararul, patrunjelul ori fulgii de ovaz. In plus, un pahar de vin rosu natural, in prima parte a zilei, combate efectele hipotensiunii.
Hipotensiunea reprezinta o scadere a tensiunii arteriale sub 90 cu 6. Conform statisticilor, o persoana din 20 se confrunta cu simptomele date de valorile mici ale tensiunii.
Cercetarile au dovedit faptul ca medicamentele destinate hipotensiunii au efecte secundare periculoase. In aceste conditii, un stil de viata echilibrat poate fi solutia. Sportul, renuntarea la fumat, evitarea exceselor alimentare si de alcool fac parte dintr-un program de reglare a tensiunii.
Pentru a creste tensiunea, alimentatia trebuie sa fie bogata in ardei, sfecla rosie, varza rosie, pastirnac, telina, marar, patrunjel, fasole si mazare. De asemenea, sunt recomandate nucile, maslinele si alunele pentru aportul de vitamine E. Extrem de benefica este si drojdia de bere ca sursa de B complex.
S-a demonstrat ca deficitul de potasiu poate fi implicat in hipotensiune. O sursa naturala buna din acest element este branza grasa de vaci.