S-au inventat antibioticele din piele de...broasca!
Lupta impotriva virusurilor si bacteriilor trece de acum la un nou nivel, in conditiile in care oamenii de stiinta din Emiratele Arabe au inventat antibioticele din piele de broasca.
Oricat de ciudat ar parea, specialistii au descoperit ca pielea amfibienilor contine tot soiul de substante care le protejeaza impotriva germenilor extrem de periculosi.
Este adevarat ca aceste substante, in stare pura, sunt periculoase si pentru noi, insa oamenii de stiinta au descoperit o metoda de a neutraliza si inlatura chimicalele otravitoare.
Alegeri 2024
22:26
Ilie Bolojan admite că a discutat cu Elena Lasconi şi cu Mircea Geoană, dar spune că nu le-a cerut celor doi să se retragă
19:17
Ce se întâmplă dacă o persoană încearcă să voteze de două ori și este identificată de sistemul de alertă
19:09
Negocieri între partidele „de dreapta”. Surse: PNL ar încerca să-l convingă pe Mircea Geoană să se retragă din cursă
15:52
AEP anunță că, în premieră, vom avea posibilitatea să vedem rezultatul alegerilor „în timp real”
Astfel, substantele care protejeaza micutele broaste au devenit acum si un aliat pentru oameni.
"Am reusit sa identificam pana in prezent 100 de antibiotice, inclusiv unele care pot lupta impotriva Staphylococcus aureus, una din cele mai rezistente bacterii, care produce infectii si chiar septicemii atat la oameni, cat si la animale", a declarat doctorul Michael Conlon, biochimist la Universitatea din Abud Dhabi.
"Pielea broastelor este o adevarata mina de aur in lupta impotriva microorganismelor periculoase. Asta pentru ca substantele care se gasesc in ea s-au dezvoltat pe o perioada de 300 de milioane de ani", a mai completat acesta.