Putem invinge alergiile chiar cu ajutorul produselor pe care nu le toleram
Astfel suna recomandarea specialistilor australieni, care sustin ca daca parintii isi tin copiii departe de produsele alimentare cu potential alergen le fac mai mult rau decat bine.
Ei recomanda, in schimb, ca ouale sau produsele lactate sa fie introduse in dieta celor mici cat mai devreme posibil.
In doze mici, desigur, astfel incat organismul se obisnuieste cu ele.
Baietelul Cassandrei este alergic la oua si, tocmai de aceea, primeste din cand in cand cate unul crud. Mama lui este convinsa ca astfel organismul lui se va obisnui cu acest aliment.
Parintii erau sfatuiti pana acum sa nu-si hraneasca micutii cu oua in primul an de viata. Nimic mai gresit, sustin cercetatorii din Melbourne, dupa un studiu facut pe 2500 de copii.
In Australia, 10% dintre copii sufera de alergii alimentare, rata fiind una dintre cele mai mari de pe glob.
Cercetatorii vor acum sa afle daca acelasi lucru este valabil si in cazul laptelui sau alunelor, alte produse alimentare care provoaca alergii.