Persistati! Cand nu va simtiti bine, faceti mai multe randuri de analize!
Nu va bazati doar pe rezultatele analizelor uzuale atunci cand nu va simtiti in forma!
Iata avertismentul medicilor care diagnosticheaza frecvent afectiuni grave la pacienti ale caror examinari periodice sunt in regula.
Specialistii spun ca aceste teste nu ofera informatii despre boli precum cancerul de exemplu. Din acest motiv, markerii tumorali si alte teste non-invazive sunt recomandate o data pe an! Sa vedem in ce constau aceste analize!
Alegeri 2024
10:11
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
Desi sunt extrem de utile pentru monitorizarea starii de sanatate, analizele uzuale de sange nu ofera aproape deloc informatii despre cancerele in stadii incipiente.
Din acest motiv, medicii recomanda pacientilor sa ia in calcul si investigatiile care constau in evidentierea markerilor tumorali. Acestea se fac la recomandarea medicului dupa varsta de 18 ani.
Pentru un diagnostic exact, markerii tumorali trebuie insotiti de investigatii imagistice. Anual, medicii recomanda o radiografie pulmonara pentru a depista un eventual cancerul de plamani, care se situeaza pe primul loc din punctd e vedere al incidentei.
In cazul ambelor sexe, investigatiile anuale trebuie sa cuprinda si o analiza a materiilor fecale pentru a depista cancerul de colon in faza de inceput. De asemenea, sunt indicate o ecografie abdominala si una de tiroida. Iar pentru femei, medicii recomanda atat investigatii genitale anuale cat si o ecografie de san.