(P) Ce trebuie sa faci ca sa ai un zambet frumos?

Ultima actualizare: 23-10-2012 10:42
(P) Dent a America

Zambetul iti lumineaza fata si are un efect pozitiv asupra celor din jur. Un sondaj realizat de American Academy of Cosmetic Dentistry arata ca 9 din 10 adulti considera ca zambetul atractiv este un avantaj in viata sociala.

Acelasi studiu mai arata ca 8 din 10 adulti cred ca un zambet urat poate face o persoana mai putin atractiva pentru sexul opus, iar 75% ca un zambet neatractiv poate sa le puna in pericol jobul si oportunitatile in cariera.

Pentru a avea un zambet cat mai frumos, puteti apela la tratamentul ortodontic.

Ce este ortodontia?

Ortodontia se ocupa cu tratamentul dizarmoniilor dento-maxilare (indreptarea si alinierea dintilor pe acarde), cat si cu pozitionarea corecta a maxilalelor, asigurandu-ne o buna masticatie si, prin aceasta, sanatatea aparatului dento-maxilar.

Beneficiile unui tratament ortodontic sunt atat de ordin estetic, dar mai ales de ordin functional, prelungind viata dintilor pe arcade. Dintii aliniati se pot peria mai bine si mai usor, iar riscul de carie si gingivite scade.

La ce varsta ar trebui inceput tratamentul ortodontic?

Tratamentul ortodontic poate fi inceput la orice varsta. Oricat de mica ar fi varsta copilului, corectarea problemelor functionale (respiratie orala, deglutitie infantila) si deconditionarea obiceiurilor vicioase (suptul degetelor) este importanta pentru prevenirea aparitiei dizarmoniilor dento-maxilare.

In preajma varstei de 6-8 ani se pot observa anumite modificari ale maxilalelor fata de normal (inghesuiri dentare, angrenaje inverse). Cand tratamentul este inceput precoce, cu ajutorul aparatelor dentare mobilizabile sau functionale, ortodontul poate dirija cresterea si eruptia dintilor permanenti, simplificand problematica si dificultatea unui tratament ulterior.

La adulti, tratamentul ortodontic nu este limitat de varsta pacientului decat de starea de sanatate a dintilor si a parodontului. Alinierea dintilor se realizeaza cu aparate fixe metalice sau ceramice in scopul restabilirii functionarii corecte a aparatului dento-maxilar.

Afla mai multe despre cum poti obtine un zambet de milioane!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO