Care sunt profesiile ce cresc riscul de a face cancer

05-11-2009 00:00
Sursa: Shine


Cancer

La un moment dat, fiecare dintre noi a incercat sa ia masuri de precautie pentru a ocoli cat mai mult posibilitatea de a face cancer. Din pacate, oricat s-ar proteja, pentru unii oameni riscul este mult mai mare.

Si nu vorbim de stilul de viata sau de "mosternirea" genetica, ci de meseria pe o alegi.

Potrivit unui studiu, exista slujbe care predispun la dezvoltarea aceastei boli cumplite.

Stewardeze, asistente sau femei care lucreaza in ture - se pare ca femeile care lucreaza in ture (mai ales de noapte) au un risc crescut de a se imbolnavi de cancer la san.

Inca se fac cercetari pentru a se determina in ce fel orele de somn si dispunerea lor de-a lungul unei zile influenteaza productia de melatonina si cresterea tumorilor, potrivit Shine.

Hair stylist-ii, coafezele si angajatii saloanelor de cosmetica  - produsele cosmetice folosite in saloanele de profil sunt de cele mai multe ori toxice. Cei care lucreaza cu ele sunt mai expusi decat cei care intra in contact din cand in cand.

Se pare ca aceste produse sunt cancerigene pentru oameni. Partea buna este ca manusile reduc expunerea la aceste produse.

Culturistii si atletii care isi cresc artificial muschii - din pacate, nu putinii sunt cei care folosesc steroizi sau hormoni artificiali pentru a-si dezvolta masa musculara.

Se pare ca, pe termen lung, steroizii pot duce la aparitia cancerului de ficat.

Zugravi si artisti expusi la substante chimice si pigmenti Nu se stie inca care sunt substantele ce duc la aparitia cancerului, insa cercetatorii spun ca cei care lucreaza cu vopseluri au un risc pronuntat pentru cancer de plamani sau vezica.

Sursa: Shine

Tags: sanatate,

VIDEO PROTVPLUS.RO