Top cele mai ciudate fobii din lume

Dată publicare: 13-03-2010 00:00
Dată actualizare: 22-10-2012 05:57


fobie

Iti este frica de insecte sau de spatii inchise? Ei bine, afla ca sunt oameni care au fobii mult mai ciudate decat ale tale.

Fobia poate fi caracterizata ca o frica de intensitate extrema, persistenta, irationala. Este cauzata de prezenta sau doar anticiparea prezentei unui obiect, a unei vietati sau a unei situatii.

Iata un top cu cele mai ciudate fobii!

Fobia de Papa

Desi multi asteapta sa fie binecuvantati de Papa, exista si oameni cu frica fata de Suveranul Pontif si chiar fata de catolicism. Fobia fata de Papa se manifesta prin accelerarea batailor inimii, palpitatii, cresterea frecventei respiratiilor sau greata.

Teama fata de par

Intri in panica atunci cand vezi fire de par pe haine sau pe covor? Transpiri si vezi fire de par peste tot? Clar, suferi de aceasta fobie.

Teama de a ramane fara acoperire la telefonul mobil

Simti ca esti pierdut atunci cand telefonul a ramas fara baterie sau atunci cand te afli intr-o zona fara acoperire? Diagnosticul e simplu! Te numeri printre cei care nu pot trai fara telefon, iar frica iti provoaca diferite senzatii - de la respiratie sacadata pana la stare de greata.

Frica de adolescenti

Iti este frica ca adult sa interactionezi cu un adolescent? Atunci comportamentul tau in relatiile cu ei ar putea avea de suferit, o binevointa exagerata fiind rezultatul fobei fata de adolescenti.

Frica de a fi privit/privita

Cei care se simt stingheri sau chiar trec prin stari de panica atunci cand sunt priviti evita locurile aglomerate. De asemenea, nu se vor numara printre invitati la o petrecere. Pana si a conduce masina poate fi o incercare grea pentru cei care sufera de o astfel de fobie. Asta deoarece ei traiesc mereu cu senzatia ca sunt priviti, chiar daca realitatea ii contrazice.

Teama de oglinzi

Psihiatrii spun ca, de fapt, teama de cunoastere de sine are drept consecinta fobia fata de oglinzi.

Teama de a inghiti

Adesea, aceasta fobie este asociata cu teama de a manca sau de a pune kilograme in plus. Specialistii nu au putut stabili o cauza clara la originea acestei fobii.

Frica de a vomita

Cei care sufera de aceasta teama evita, de asemenea, sa manance, sa socializeze si chiar sa participe la petreceri. La unii, fobia se caracterizeaza prin absenta meselor si din acest motiv poti fi catalogati anorexici.

Frica de numarul 13

Aceasta teama poate fi asociata si superstitiei cum ca ziua de 13 este una mai putin favorabila. Pana si temutul Hitler avea o slabiciune fata de numarul 13.

Sursa: , odee.com

Tags: sanatate, fobii,


VIDEO PROTVPLUS.RO