Dioxidul de azot din atmosfera dauneaza sanatatii copiilor!
Efectele dioxidului de azot sunt echivalente cu cele ale fumului de tigara asupra fatului. Cu emisiile nocive nu este de glumit, mai ales in Bucuresti unde nivelul acestora a depasit limitele normale in prima jumatate a anului.
Dioxidul de azot si praful cresc riscul de alergii la micuti, dar si pe cel de afectiuni maligne la maturitate.
Traficul rutier aglomerat, dar si furtunile din ultima perioada si-au pus serios amprenta asupra calitatii aerului din capitala. Practic inhalam praf si dioxid de azot cu mult peste limitele normale.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Autoritatile ne asigura ca in semestrul al doilea avem sanse sa respiram un aer mai putin incarcat cu particule nocive. Dar aceasta nu exclude respectarea unei recomandari unanime.
"Trebuie sa aveti grija si sa nu stati cu copiii in marile intersectii unde se prodic noxele", spune Costel Nedelcu, presedintele Agentiei pentru protectia mediului Bucuresti.
Aceasta deoarece 70% dintre substantele care polueaza sunt produse de masini, iar copiii sunt mai sensibili decat adultii.
Sincron dr. Mihai Alexe
CopiiI au o reactivitate mult mai mare fata de acesti agenti decat adultii. Pe de alta parte ei alearga , respira pe gura de obicei fara sa filtreze aerul. Alearga fara sa tina cont de praful insirat. Mare parte iese afara, dar o parte ramane si determina leziuni.
Initial, este vorba despre leziuni inflamatorii nesemnificative la nivelul aparatului respirator. In timp, acestea creeaza terenul perfect pentru instalarea bolilor repiratorii ale adultului tanar. Mai mult, pot sa determine alergii multiple. Iar lista consecintelor grave nu se opreste aici.
In cazul copiilor care locuiesc aproape de intersectiile aglomerate, efectele poluarii isi fac simtite prezenta inclusiv in activitatea scolara.
Astfel, ideal ar fi ca orice copil sa creasca departe de aglomeratiile urbane macar pana la varsta gradinitei. Daca acest lucru nu este posibil, micutul trebuie plimbat intr-un parc cel putin doua ore pe zi. De asemenea, in weekend sunt de perferat iesirile in natura, departe de oras.