Copiii cu stima de sine scazuta, candidatii perfecti la obezitate!

Ultima actualizare: 06-11-2012 01:55

La aceasta concluzie au ajuns medicii britanici, dupa un studiu efectuat pe cateva mii de scolari. Cele mai afectate sunt fetitele care ajunse la 20 de ani risca boli grave, precum afectiunile cardiace asociate greutatii excesive.


Inca din primele luni de viata, bebelusul isi contureaza o anume peceptie asupra procesului de hranire.

Conform studiilor, daca un copil simte ca este neglijat, va avea tendinta sa manance mai mult decat are nevoie. Iar de la acest obicei la obezitate este o cale foarte scurta. De aceea, psihologii insista ca parintii sa se comporte inteligent fata de copil si sa il incurajeze pe acesta constant.

In plus, copiii trebuie sa inteleaga ca adultii le pedepsesc doar actiunile, gesturile gresite. Alaturi de o conduita inteligenta, familia trebuie sa aiba grija si la calitatea si cantitatea hranei pe care o ofera micutilor de la cele mai fragede varste. Iar excesele ponderale sunt de evitat cu orice pret.

Studiile au mai aratat ca procesul de arteroscleroza incepe din copilarie. Astfel, inca din primii ani de viata, grasimile animale care intervin in cresterea colesterolului si dulciurile concentrate trebuie consumate in cantitati mici.

Alternativele le reprezinta fructele dulci, cerealele integrale si legumele proaspete. De asemenea, grasimile bune precum acizii grasi de tip omega 3 si omega 6 sunt obligatorii in dieta micutului. Necesarul zilnic de Omega 3 este de 2 grame, similar celui de omega 6.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO