Copiii cu stima de sine scazuta, candidatii perfecti la obezitate!
La aceasta concluzie au ajuns medicii britanici, dupa un studiu efectuat pe cateva mii de scolari. Cele mai afectate sunt fetitele care ajunse la 20 de ani risca boli grave, precum afectiunile cardiace asociate greutatii excesive.
Inca din primele luni de viata, bebelusul isi contureaza o anume peceptie asupra procesului de hranire.
Conform studiilor, daca un copil simte ca este neglijat, va avea tendinta sa manance mai mult decat are nevoie. Iar de la acest obicei la obezitate este o cale foarte scurta. De aceea, psihologii insista ca parintii sa se comporte inteligent fata de copil si sa il incurajeze pe acesta constant.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In plus, copiii trebuie sa inteleaga ca adultii le pedepsesc doar actiunile, gesturile gresite. Alaturi de o conduita inteligenta, familia trebuie sa aiba grija si la calitatea si cantitatea hranei pe care o ofera micutilor de la cele mai fragede varste. Iar excesele ponderale sunt de evitat cu orice pret.
Studiile au mai aratat ca procesul de arteroscleroza incepe din copilarie. Astfel, inca din primii ani de viata, grasimile animale care intervin in cresterea colesterolului si dulciurile concentrate trebuie consumate in cantitati mici.
Alternativele le reprezinta fructele dulci, cerealele integrale si legumele proaspete. De asemenea, grasimile bune precum acizii grasi de tip omega 3 si omega 6 sunt obligatorii in dieta micutului. Necesarul zilnic de Omega 3 este de 2 grame, similar celui de omega 6.