Chiar daca sunteti adeptii unei diete echilibrate, nu renuntati la paste
Sunteti la dieta, dar va plac pastele. Cum procedati? In primul rand reduceti cantitatea de branza adaugata. Alegeti sosuri de rosii light, fara zahar.
Apoi optati pentru cele din grau dur pentru ca au indice glicemic scazut si mai multe proteine. In plus, nu le asociati cu carnea pentru ca o astfel de combinatie este periculoasa pentru silueta.
Studiile arata ca pastele permit eliberarea de serotonina, un neurotransmitator responsabil cu starea noastra de bine. Prima recomandare a nutritionistilor: alegeti pastele integrale!
Variantele de paste din faina alba de grau pierd, prin rafinare, multi dintre acesti nutrienti de valoare. Asadar, consumati paste, insa doar in combinatii potrivite si in cel mai bun moment al zilei: la pranz! Astfel, energia oferita de carbohidrati va fi folosita cu succes toata dupa-amiaza.
Conteaza enorm felul in care preparati pastele: trebuie fierte "al dente", cum spun italienii, adica nici prea-prea, nici foarte-foarte. Iar din reteta trebuie excluse pe cat posibil sunca, mezelurile ori branzeturi fermentate.
Pastele cu peste sau cu fructe de mare sunt o optiune buna. Specialistii au rezerve fata de combinatia de paste cu branzeturi.
Daca va place mult branza, puteti presara peste pastele integrale putin parmezan si un praf de piper, pentru o reteta simpla si sanatoasa. Ca variatie, alege paste asiatice.
Studii recente arata ca pastele integrale, prin aportul important de fibre, contribuie la prevenirea unor boli serioase.
In plus, printr-o digestie buna, se elimina toxinele si categoric organismul functioneaza mai bine. Trebuie spus ca, la masa, pastele nu se impaca deloc cu bauturile tari, dar fac casa buna cu vinul rosu, recunoscut pentru proprietatile sale antioxidante.