Adio carte de bucate! La moda sunt blogurile culinare
Cu putina imaginatie, oricine poate gati sanatos si nonconformist.
De exemplu, cartofii prajitii pot fi detronati de cei preparati cu soia la gratar. Iar pilaful are un gust inedit cu ghimbir si scortisoara.
Bazat pe intamplari adevarate, filmul Julie and Julia ilustreaza perfect inceputul aventurii blogurilor culinare. Se intampla in 2002, cand Julie Powel s-a hotarat sa incerce toate cele 524 de retete din celebra carte de bucate a Juliei Child. Dar nu oricum, ci povestind totul pas cu pas pe un blog.
La fel fac o multime de romani astazi, hotarati sa isi imparta experientele culinare cu impatimitii internetului. Teo Rogobete a inceput prin a posta retete pe forumuri, iar apoi pe blogul personal, "Teo's Kitchen". In doi ani a ajuns la 7.000 de vizitatori unici pe zi, iar acum organizeaza frecvent intalniri cu cititorii, ca sa le impartaseasca retetele "pe viu".
Alegeri 2024
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
Si Cristina de la Impact e adepta blogurilor culinare: "Mi se pare mai practic cand nu stiu exact ce ingrediente dau repede pe o reteta. Nu folosesc un blog anume, dar gasesc ce am nevoie, deci mi se pare fantastic! Decat sa cauti in cartea de bucate, nu stii ce pagina, te complici!"
Pentru ca e foarte ocupata, intre doua inregistrari Cristina cauta pe bloguri o reteta rapida si se apuca de treaba. Urmeaza intocmai recomandarile postate pe blogul "Ama in bucatarie" si taie mozzarella feliute. Pentru salsa e nevoie de rosii, ceapa verde, patrunjel, fulgi de chilli, bulion, ulei si zeama de lamaie.
Daca v-ati plictisit de celebra combinatie branza cu rosii, aceasta este o gustare sanatoasa si extrem de rapida. Tot o salata racoritoare de vara ne este propusa de Radu Popovici, autorul blogului "Retetele lui Radu". Se face un sos din iaurt, mustar, piper alb si putina sare, se adauga mar taiat cubulete, marar si somon tocate marunt. Amestecati, iar deasupra puteti pune icre de somon si crutoane.
Asadar, fie ca sunteti incepatoare intr-ale gatitului, fie ca vorbim despre gospodine desavarsite, blogurile culinare va ofera o multime de retete rapide si inovatoare.