Polonia – Arabia Saudită 2-0, la CM 2022. Prima victorie pentru echipa lui Lewandowski

Robert Lewandowski
IMAGO

Selecţionata Poloniei a învins echipa Arabiei Saudite cu scorul de 2-0 (1-0), sâmbătă, pe Education City Stadium din Doha, într-un meci din Grupa C a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

Polonezii au reuşit prima lor victorie la turneul din Qatar, după remiza cu Mexicul (0-0), prin golurile marcate de Piotr Zielinski (39), Robert Lewandowski (82), în timp ce saudiţii avut şansa de a reveni în meci, dar au ratat un penalty.

Meciul a fost unul de luptă în prima sa parte, cu multe dueluri aspre, din care Polonia, mai solidă fizic, a ieşit câştigătoare.

''Şoimii verzi'' care au produs una dintre cele mai mari surprize din istoria competiţiei prin victorie reuşită în faţa Argentinei (2-1), au avut prima ocazie a meciului, dar portarul Szczesny a respins de sub transversală şutul din careu al lui Kanno (13).

În min. 20, internaţionalul polonez Matty Cash a scăpat de al doilea cartonaş galben, după ce l-a lovit cu cotul pe Alburayk, la un duel aerian.

Citește și
jucator olanda
Olanda - Ecuador 1-1 , în Grupa A a Cupei Mondiale. Portocala mecanică a făcut un meci modest
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Polonia a avut prima sa oportunitate în min. 26, când Bielik a reluat cu capul din 8 metri după un corner, dar Alshehri a respins din faţa porţii.

În min. 39, Cash l-a lansat de Lewandowski, acesta a trecut de portar şi a întors mingea pentru Zielinski, care a marcat fără probleme.

În min. 44, Bielik l-a faultat pe Alshehri în careu, şi saudiţii au primit penalty, după consultarea arbitrajului video, însă Salem Aldawsari a executat slab (45+1) şi Szczesny a apărat, iar apoi portarul lui Juventus a avut o nouă intervenţie senzaţională la reluarea lui Alburayk.

Arabia Saudită a început mai bine partea secundă, iar Szczesny (55) a respins şutul trimis din patru metri de Salem Aldawsari la o învălmăşeală. Albrikan (60) a şutat din unghi, dar pe lângă poartă.

Polonezii au acţionat foarte periculos pe contraatac şi au avut două bare în decurs de câteva minute. Milik a trimis în transversală cu capul din centrarea lui Frankowski (63), iar Lewandowski a reluat în bara din stânga porţii lui Alowais, la centrarea lui Milik (66).

Echipa pregătită de francezul Herve Renard a căutat în continuare golul egalării, dar Szczesny a fost la post la şutul lui Salem Aldawsari (69) de la 18 metri, iar Almalki (78) a trimis de la 15 metri puţin pe lângă poartă.

În min. 82, Lewandowski a tranşat soarta partidei, profitând de gafă uriaşă a lui Almalki. Pentru atacantul Barcelonei a fost primul gol la Cupa Mondială (în cinci meciuri).

''Lewangoalski'' a fost aproape de dublă, însă a ratat singur cu portarul (90), iar apoi Alghannam a salvat din faţa porţii goale.

Arabia Saudită nu a reuşit nici golul de onoare, Kanno (90+6) şutând de la 20 de metri pe lângă poartă.

Polonia a învins pentru a cincea oară Arabia Saudită în tot atâtea meciuri, precedentele cinci întâlniri fiind amicale, toate în Arabia Saudită.

Sâmbătă are loc şi celălalt meci al grupei, Argentina - Mexic (Lusail Stadium - Al Daayen, 21:00).

Ultimele partide din grupă se vor juca pe 30 noiembrie, Polonia - Argentina (Stadium 974 - Doha, 21:00) şi Arabia Saudită - Mexic (Lusail Stadium - Al Daayen, 21:00).

Polonia – Arabia Saudită, desfășurarea partidei:

Min. 90+8 - FInal de meci!

Min. 82 - GOOOL Polonia! Robert Lewandowski majorează diferența.

Min. 46 - A început repriza secundă!

Min. 45+10 - Pauză!

Min. 45+1 - Arabia ratează șansa egalării! Szczesny apără lovitura de la 11 metri executată de Al Dawsari.

Min. 44 - Penalti pentru Arabia Saudită! Arbitrul a dictat lobitură de la 11 metri după ce Bielik a faultat un adversar în careu.

Min. 39 - GOOOOL Polonia! Zielinski a deschis scorul.

Min. 1 - Meciul a început!

Echipele de start

Polonia: 1. Wojciech Szczesny - 15. Kamil Glik, 14. Jakub Kiwior, 18. Bartosz Bereszynski - 2. Matthew Cash, 6. Krystian Bielik, 10. Grzegorz Krychowiak, 24. Przemyslaw Frankowski - 20. Piotr Zielinski - 7. Arkadiusz Milik, 9. Robert Lewandowski 

Arabia Saudită: 21. Mohammed Alowais - 12. Saud Abdulhamid, 4. Abdulelah Alamri, 5. Ali Al Bulayhi, 6. Mohammed Alburayk - 16. Sami Alnaji, 8. Abdulelah Almalki, 23. Mohamed Kanno - 9. Feras Albrikan, 11. Saleh Alshehri, 10. Salem Aldawsari

Lotul Poloniei pentru Campionatul Mondial

Selecționer - Czeslaw Michniewicz

Portari - Wojciech Szczesny (Juventus), Lukasz Skorupski (Bologna), Kamil Grabara (FC Copenhaga / l-a înlocuit pe Bartłomiej Drągowski)

Fundași - Kamil Glik (Benevento), Bartosz Bereszynski (Sampdoria), Jan Bednarek (Aston Villa), Artur Jedrzejczyk (Legia Varșovia), Matty Cash (Aston Villa), Nicola Zalewski (AS Roma), Jakub Kiwior (Spezia), Robert Gumny (Augsburg), Mateusz Wieteska (Clermont Foot)

Mijlocași - Grzegorz Krychowiak (Al Shabab Riad), Kamil Grosicki (Pogon Szczecin), Piotr Zielinski (Napoli), Przemyslaw Frankowski (RC Lens), Sebastian Szymanski (Feyenoord), Damian Szymanski (AEK Atena), Szymon Zurkowski (Fiorentina), Krystian Bielik (Birmingham City), Jakub Kaminski (VfL Wolfsburg), Michal Skoras (Lech Poznan)

Atacanți - Robert Lewandowski (FC Barcelona), Arkadiusz Milik (Juventus), Krzysztof Piatek (Salernitana), Karol Swiderski (Charlotte FC)

Lotul Arabiei Saudite pentru Campionatul Mondial

Selecționer - Herve Renard

Portari - Mohammed Al-Owais (Al-Hilal), Mohammed Al-Rubaie (Al-Ahli), Nawaf Al-Aqidi (Al-Nassr)

Fundași - Yasser Al-Shahrani (Al-Hilal), Mohammed Al-Breik (Al-Hilal), Ali Al-Bulaihi (Al-Hilal), Sultan Al-Ghanam (Al-Nassr), Saud Abdulhamid (Al-Hilal), Abdulelah Al-Amri (Al-Nassr), Hassan Tambakti (Al-Shabab), Abdullah Madu (Al-Nassr),

Mijlocași - Salman Al-Faraj (Al-Hilal), Fahad Al-Muwallad (Al-Shabab) - înlocuit cu Nawaf Al-Abed (Al-Shabab), Salem Al-Dawsari (Al-Hilal), Abdullah Otayf (Al-Hilal), Hattan Bahebri (Al-Shabab), Mohamed Kanno (Al-Hilal), Abdulellah Al-Malki (Al-Hilal), Sami Al-Najei (Al-Nassr), Ali Al-Hassan (Al-Nassr), Nasser Al-Dawsari (Al-Hilal), Abdulrahman Al-Aboud (Al-Ittihad), Riyadh Sharahili (Abha)

Atacanți - Firas Al-Buraikan (Al-Fateh), Saleh Al-Shehri (Al-Hilal), Haitham Asiri (Al-Ahli)

 

Articol recomandat de sport.ro
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Citește și...
Tunisia – Australia 0-1. Duke a adus cele trei puncte australienilor la Campionatul Mondial
Tunisia – Australia 0-1. Duke a adus cele trei puncte australienilor la Campionatul Mondial

Tunisia-Australia, meci din grupa D de la Campionatul Mondial, a început sâmbătă, la ora 12:00, pe stadionul Al Janoub (Al Wakrah). Meciul este transmis în format Live Score pe ȘtirileProTV.ro.

Olanda - Ecuador 1-1 , în Grupa A a Cupei Mondiale. Portocala mecanică a făcut un meci modest
Olanda - Ecuador 1-1 , în Grupa A a Cupei Mondiale. Portocala mecanică a făcut un meci modest

Olanda și Ecuador s-au confruntă în etapa a doua a Grupei A de la Cupa Mondială. Meciul va fi transmis în format LIVE SCORE de ȘtirileProTV.ro.

CM 2022 | Anglia - SUA 0-0. Cele două echipe s-au neutralizat reciproc și calificatele din Grupa A se decid în ultimul meci
CM 2022 | Anglia - SUA 0-0. Cele două echipe s-au neutralizat reciproc și calificatele din Grupa A se decid în ultimul meci

CM 2022 | Anglia - SUA | Britanicii forțează calificarea în optimile Campionatului Mondial

Recomandări
FMI: Războiul din Ucraina face ca economia Rusiei să crească anul acesta mai rapid decât toate economiile avansate
FMI: Războiul din Ucraina face ca economia Rusiei să crească anul acesta mai rapid decât toate economiile avansate

Rusia s-a adaptat la ”noua normalitate”, iar trecerea sa la economia de război, pe fondul agresiunii pe care o derulează împotriva Ucraina, a făcut FMI să estimeze că economia sa va crește anul acesta mai rapid decât ale statelor avansate.

Care ar fi cauza exploziei de la blocul din Craiova. O persoană a murit, alte trei au ajuns la spital
Care ar fi cauza exploziei de la blocul din Craiova. O persoană a murit, alte trei au ajuns la spital

Cauza probabilă a exploziei de la blocul din Craiova, în urma căreia o persoană a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, este o posibilă acumulare de gaze.

Cod galben de vânt puternic în mai multe județe şi Bucureşti. În unele zone noaptea se va forma brumă
Cod galben de vânt puternic în mai multe județe şi Bucureşti. În unele zone noaptea se va forma brumă

Vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, până sâmbătă dimineaţă, iar în unele zone noaptea se va forma brumă, anunţă meteorologii.