Cat de importanta e clorofila pentru noi. Incercati sa aveti zilnic in meniu frunze si legume
Nu exista viata fara clorofila. Asa ca incercati sa aveti zilnic in meniu frunze, legume si fructe verzi. Clorofila are o compozitie asemanatoare cu cea a sangelui uman.
Consumati cat puteti de des salate de fasole verde, rucola, marar si avocado. Sunt adevarate comori nutritive si contin calciu din belsug.
Sfatul specialistilor este sa mancati cel putin o data pe zi un aliment verde.
O salata de frunze verzi pe zi este obligatorie in orice sezon. Frunzele ajuta la digestia corecta a produselor de origine animala. In primul rand, furnizeaza cantitati impresionante de nutrienti.
Clorofila este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali, care genereaza viata in interiorul celulelor plantelor, iar odata ajunga in organismul uman joaca acelasi rol.
Frunzele verzi se adauga in orice mancare gatita. Si nu doar pentru gust. Le puneti la final, dupa ce ati oprit focul.
Un meniu zilnic perfect are in compozitie si o portie de fasole verde. Contine proteine vegetale si se combina corect si fara sa va ingrase cu cateva felii de paine integrela. Iar seara, intr-o salata cu legume si branzeturi, puneti cateva bucatele dintr-un fruct verde. Este vorba despre avocado.
Avocado este sursa de grasimi bune pentru orice salata de legume. In plus, participa la absorbtia vitaminelor lipo-solubile. Iar daca il combinati cu orice legume colorata - rosii, morcov, sfecla - mai are un avantaj. Contribuie la absorbtia din celelalte legume a doua componente foarte valoroase - licopenul si carotenoizil.
Licopenul din rosii si carotenul din morcovi sunt antioxidanti extrem de puternici, cu rol in prevenirea cancerelor.