Scutece, capace de wc si multe sticle. Ce au gasit voluntarii "Let's do it, Romania" la cota 2000

Dată publicare: 24-09-2011 18:02
Dată actualizare: 02-11-2012 01:49


Sute de mii de oameni au declarat razboi mizeriei si chiar au trecut la fapte. Echipati corespunzator, cu manusi in maini si saci rezistenti la purtator, voluntarii au strigat "Let's do it Romania".

Dimineata la 9 zeci de elevi trebaluiau deja in padure la Baneasa. Au vrut sa le dea o lectie celor mari care transforma zi de zi aceasta tara intr-o pubela de gunoi.

Si in tara s-a muncit din greu. Insa multi dintre iubitorii de natura recunosc ca au ramas fara grai cand au vazut ce pot sa lase in urma lor romanii, care stau o zi la gratar.

Sa nu va inchipuiti ca muntii au scapat neatinsi. La cota 2000 peisajul este dezolant.

Mai mult se mobilizeaza strainii. La Cluj astazi i-am gasit pe Marie, o franzutoaica si pe Rob, un australian. In urma cu 7 ani au ales sa se mute in Romania, o tara.... frumoasa. ''Din pacate, nu este cea mai curata. Dar acest lucru se poate rezolva in timp" spun ei.

Printre voluntarii care au dat o mana de ajutor i-am gasit pe Amalia Enache, Dana Rogoz, Alex Dima sau DJ Sara de la ProFM.

Let's do it Romania a ajuns la a doua editie si este cea mai importanta campanie de acest gen.

Estimarile aratau ca pana la ora 17 iesisera la curatenie in jur de 240 de mii de oameni, care au reusit sa stranga cam 390 de mii de saci plini de gunoi. Asadar cu mult mai mult fata de cifra finala din 2010, atunci cand a debutat la noi proiectul Let's do It, Romania.

Multi dintre cei pe care i-am vazut astazi au participat si anul trecut la actiune si spun ca vor continua pentru ca s-au saturat de gunoaie si cred in puterea exemplului.

Tocmai de aceea voluntarii spera ca aceasta actiune sa nu aiba efecte doar pe moment si sa ii convinga pe cei lipsiti de simtul civic ca natura merita grija si atentie.


VIDEO PROTVPLUS.RO