5.000 de euro pentru ca si-a agatat pantalonii. Cum fac unii bani din lucruri absolut banale
In Occident, angajatii care au parte de accidente minore la locul de munca primesc compensatii financiare deosebite.
Potrivit autoritatilor britanice, angajatii din sistemul sanitar primesc anual peste 20 de milioane de euro, compensatie pentru diferite accidentari la locul de munca.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Banii vin de la buget, adica din taxele si impozitele platite de contribuabili, scrie Daily Mail.
Legea prevede insa ca angajatii care sunt raniti la locul de munca sa primeasca bani de la intituatia in care lucreaza, in acest caz, spitalele britanice.
Milionara la 3 ani! N-o sa-ti vina sa crezi ce idee a imbogatit-o in cateva zile
Numai anul trecut au fost raportate peste 3.000 de accidentari, iar recordul pentru o singura despagubire a fost de aproape 7.000 euro.
Iata cateva incidente minore, care ar fi ignorate in Romania, dar care aduc bani frumosi in Marea Britanie:
O asistenta a primit 4.000 de euro, pentru ca a alunecat pe o coaja de cartof, iar un alt angajat, de la acelasi spital, s-a ales cu peste 5.000 de euro, dupa ce a cazut din cauza pantalonilor, care i s-au agatat intr-o bucata de metal din perete.
Un angajat de la Spitalul Sherwood Forest a primit peste 2.000 de euro pentru ca s-a accidentat la cot, “din cauza miscarilor repetitive” pe care era nevoit sa le faca.
Un paznic de la Spitalul Blackpool Teaching a fost despagubit cu peste 3.000 euro pentru ca s-a lovit in timp ce impingea o targa.
Spitalele care tin de Universitatile Brighton si Sussex au platit cate 12.000 euro pentru doi angajati, dintre care unul si-a scrantit glezna pe scari si altul s-a taiat la un deget.
La spitalele West Hertfordshire, un angajat a primit aproape 3.000 de euro, pentru ca s-a lovit la umar cand a aruncat niste resturi in cosul de gunoi.
Autoritatile britanice spun ca in ultimii ani numarul acestor accidentari la locul de munca a crescut si se tem ca angajatii sunt incurajati de avocati sa dea vina pe institutia unde lucreaza, pentru orice incident, provocat de ghinion sau de neatentia lor.
Matthew Elliott, de la Alianta Platitorilor de Taxe, spune ca acesti bani ar fi putut ajunge la pacientii care au nevoie de tratament medical si cere conducerii spitalelor sa ofere despagubiri numai in cazuri de accidentari grave.
Aceasta situatie apare in contexul unor cazuri grave de malpraxis si a reducerilor bugetare in sistemul sanitar britanic. Personalul a fost redus drastic, iar tratamentele sunt rationalizate.
Sursa: Daily Mail
Etichete: spital, sanatate, despagubiri, accidentare, protectia muncii,
Dată publicare:
05-03-2012 12:14