Povestea emotionanta din spatele unei fotografii aparent banale. Doi oameni care au invins destinul
Sascha si Nyree Kindred s-au nascut cu o grava boala neurologica, iar aceasta afectiune i-ar fi putut condamna la o viata de suferinta. Ei au reusit insa sa-si invinga destinul si sa transforme handicapul intr-un avantaj.
Paralizia cerebrala apare in timpul nasterii sau chiar inainte de nastere, din cauza ca la creierul copilului nu ajunge suficient oxigen.
Astfel, anumite parti ale creierului nu se pot dezvolta sau pur si simplu mor.
Simpotomele variaza, de la probleme de vorbire sau de coordonare, la handicap grav, care necesita ingrijire permanenta.
In cazul celor doi soti insa, situatia nu a fost atata de grava. Sascha nu-si poate misca mana dreapta si merge putin schiopatat.
A fost insa suficient ca sa fie batjocorit de copii, mai ales ca fratele sau geaman este sanatos.
Nascut in Germania, el s-a mutat in Marea Britanie si a vrut sa devina inotator.
“Putini antrenori au vrut sa lucreze cu mine, spuneau ca voi inota numai in cercuri”, povesteste el, dar in final mama lui i-a gasit un club unde a fost acceptat.
Sascha a intalnit-o pe Nyree la un antrenament de inot, in anul 1996 si dupa cativa ani s-au mutat impreuna. S-au casatorit in 2010 si acum au o fetita care este perfect sanatoasa.
La Jocurile de la Beijing, in 2008, Sasha a stabilit recordul mondial pentru doua stiluri de inot, in cadrul unei competitii destinate persoanelor cu dizabilitati.
Spre deosebite de Sasha, sotia lui a fost mai grav afectata de paralizia cerebrala, ea nu poate merge fara un scaun cu rotile si nici nu poate sta in picioare fara sprijin.
Asta nu a impiedica insa sa obtina rezultate bune la inot, la fel ca sotul ei, relateaza Daily Mail.
Impreuna, au strans pana acum 20 de medalii in diferite competitii. Apa le ofera libertate si ii ajuta sa se miste intr-un mod in care nu o pot face in mod normal.
Amandoi au refuzat operatiile care i-ar fi putut ajuta, insa, cum nu exista o garantie, prefera sa se intretina prin exercitii fizice si fizioterapie.
Sase zile pe saptamana, cei doi inoata cel putin 2 ore. Este o placere si un scop in viata, dar pentru ei inotul este in primul rand o terapie: daca nu inoata mai mult timp, muschii lor devin rigizi si durerosi.
Cei doi vor participa la Jocurile Paralimpice din septembrie. Pentru Sascha va fi a cincea competitie, iar pentru Nyree a patra. Dupa ce se vor retrage, amandoi spera sa devina antrenori si sa jute la randul lor tinerii cu dizabilitati.
Sursa: Daily Mail
Etichete: inotatori, campioni, jocurile paralimpice, paralizie cerebrala,
Dată publicare:
15-07-2012 10:33