Oamenii de stiinta au reusit sa explice, dupa 100 de ani, misterioasa catastrofa de la Tunguska
30 iunie 1908, ora 07:17. O explozie asemanatoare cu detonarea unei bombe cu hidrogen a avut loc in padurile din Siberia, Rusia. Pana acum cercetatorii nu au putut gasi nicio explicatie a ciudatului eveniment.
Acum, oamenii de stiinta italieni sustin ca au gasit bucati dintr-un meteorit, care ar fi putut cauza explozia, dupa ce au studiat concluziile explorarilor facute la Lacul Cheko.
Lacul Cheko, spun acestia, s-ar fi format in craterul format de meteorit, care a devastat aproape 1.600 de kilometri patrati de padure.
Alegeri 2024
03:24
Rezultate alegeri prezidențiale în Bihor. Kelemen Hunor, cel mai votat candidat în judeţul condus de Ilie Bolojan
03:03
Marcel Ciolacu, învins de Călin Georgescu cu peste 20.000 de voturi în Prahova, unde PSD are şefia Consiliului Judeţean
02:54
Rezultate alegeri prezidențiale în Sibiu. Călin Georgescu şi Elena Lasconi sunt primii doi clasaţi în primul tur
02:48
Rezultatele alegerilor prezidențiale din România, în presa străină: Cutremur politic, un candidat pro-rus produce surpriza
"Acest ‘eveniment de la Tunguska’ este probabil legat de un corp cosmic care a explodat, la 4,82 pana la 9,65 kilometri altitudine, eliberand 10-15 megatone de energie in atmosfera si lovind apoi Pamantul", au explicat cercetatorii italieni de la Universitatea din Bologna, in revista stiintifica "Geochimie, geofizica, geosisteme".
Pana cum nu au fost gasite fragmente ale corpului ceresc. Unii spun ca ar fi vorba despre un asteroid, altii despre o cometa, insa nimeni nu poate stii cu siguranta.
Cercetatorii de la Universitatea din Bologna, insa, pretind ca au gasit in Lacul Cheko, un fragment din meteoritul care ar fi explodat in atmosfera acum 100 de ani.
Explozia a fost atat de puternica, incat a fost vizibila din Marea Britanie. Tocmai de aceea entuziastii teoriilor conspiratiei cred ca ar fi fost vorba despre un OZN sau despre forte supranaturale.
"Cerul s-a rupt in doua si a aparut foc desupra padurii. Ruptura din cer s-a largit si toata zona de nord a fost acoperita de foc. In acel moment a inceput sa imi fie atat de cald incat nu mai puteam suporta, ca si cum camasa mi-ar fi luat foc. Am vrut sa-mi smulg camasa si sa o arunc, dar cerul s-a inchis la loc. S-a auzit un sunet puternic si am fost aruncat la pamant", a povestit in trecut un martor al evenimentului din Tunguska.